Grote zoekactie Neeltje Jans tevergeefs

Toegevoegd: 29-01-2018, 01.13 uur

Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Rondom Neeltje Jans is zondagavond en vannacht urenlang tevergeefs gezocht naar een persoon die mogelijk te water is geraakt.

De zoekactie werd rond 21.45 uur opgestart. Aan het noordkant van de Oosterscheldekering was bij strand De Punt in Burgh-Haamstede een voertuig aangetroffen. Omdat de persoon mogelijk al sinds 18.00 uur vermist werd, zette de Kustwacht groots in.

De KNRM zocht aan zowel de buiten- als de binnenzijde van de Oosterscheldekering. De KNRM zette de reddingboten Baron van Lynden uit Ouddorp, Fred en Koopmansdank van het station Neeltje Jans en de Uly uit Westkapelle in. De reddingboten zochten een gebied af tussen de sluis bij Neeltje Jans, de haven van Burghsluis en het strand bij Westenschouwen.

Op de wal zochten ook KNRM-kusthulpverleningsvoertuigen uit Ouddorp en Westkapelle mee. Hierbij werd gebruik gemaakt van zoeklichten en een warmtebeeldcamera. Onder meer verschillende dijken, het strand en de Oosterscheldekering zelf werden afgezocht. Vanuit de lucht zocht kustwachthelikoper Rescue 12 mee.

De politie was met verschillende eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam ter plaatse. Deze heeft het strand en het duingebied bij Westenschouwen afgezocht met zijn diensthond. Rond 00.30 uur werd de zoekactie door de Kustwacht beëindigd. De persoon was toen nog niet aangetroffen. Of en wanneer er verder gezocht gaat worden is niet bekend.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750