Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen gekanteld bij Aardenburg

Toegevoegd: 29-01-2018, 16.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - Op een rotonde bij Aardenburg is maandagmiddag een vrachtwagen gekanteld. De weg is afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.


Het ongeluk vond rond 14.20 uur plaats op de Oostburgseweg (N253) ter hoogte van de Maagdenweg. De vrachtwagen, geladen met een container met edelgas Argon, kantelde bij het verlaten van de rotonde. De combinatie kwam bovenop een lichtmast tot stilstand.

De brandweer en ambulance zijn ter plaatse gegaan maar de chauffeur kon zelf uit de cabine komen en raakte niet gewond. Ook was er geen sprake van een lekkage. Volgens de politie is er geen acuut gevaar. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Argon wordt toegepast in verlichting en staat niet te boek als een gevaarlijke stof. De N253 is afgesloten. Het verkeer tussen Sluis en Oostburg wordt omgeleid over de parallelwegen.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton twee punt nul (4-2-2018 om 21:27)
Ton elk gas is gevaarlijk omdat het zuurstof verdringt, verder zal dit gas niet direct gevaarlijk zijn. De bekabeling betreft dan ook uitsluitend het wegvervoer.
ton (31-1-2018 om 09:42)
Berichtje voor Kees, Kees, rij eens een weekje mee met een vrachtwagen, vooral eentje die regelmatig in de spits over de ring van Antwerpen moet en geef dan nog eens een oordeel.
Kees (30-1-2018 om 08:11)
Verbaast me niets...gisteren vloog een combinatie met 100km richting de tunnel. Ook die kerstboom vrachtwagens gelijk even aanpakken, hoogst irritant bij slechter weer. De rukkers staan er weer goed op.
ton (29-1-2018 om 23:00)
Staat niet als een gevaarlijke stof te boek. Ik denk dat het hoog tijd wordt voor een ander boek dan, de vrachtwagen voert oranje borden en de container is aan 4 zijden volgeplakt met gevaren stickers. Snapt U er nog wat van ??????
Uitje (29-1-2018 om 22:44)
Ik verwonder me steeds over de agressie hier bij gekantelde vrachtwagens. Ik ben zelf geen vrachtwagenchauffeur, maar wel heftruckchauffeur en mijn ervaring is: Waar gewerkt wordt, daar worden fouten gemaakt. Ik denk niet dat ze hun wagen voor de grap neerleggen. Het kan allerlei redenen hebben en jullie weten niet wat hier de reden was. Of wel??? Nee hè, dat dacht ik al... Matig dan ook een beetje. Nu en voortaan. Chauffeur, veel sterkte. Ik las vorige week nog: Een chauffeur die met z'n wagen kantelt heeft een flink moment van doodsangst. Dan is wat meer inleving en meeleven meer op z'n plaats.
cq (29-1-2018 om 20:01)
Hoe krijg je het voor elkaar, zal toch weer geen smartphone in het spel zijn.