Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 52 km

Rijbewijs Goese wegpiraat ingenomen

Toegevoegd: 19-03-2018, 10.19 uur
Rijbewijs Goese wegpiraat ingenomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij Kapelle hebben agenten zondag het rijbewijs van een 46-jarige man uit Goes ingenomen omdat deze asociaal verkeersgedrag had vertoond. Het bleek bovendien niet de eerste keer dat hij door de politie werd betrapt.


De Goesenaar haalde op de A58 bij Rilland surveillerende agenten in met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur. De agenten volgden de man en zagen dat hij meerdere keren automobilisten de rechter rijbaan op dwong/duwde door er heel dicht op te gaan rijden.

Volgens de politie reed de man op dat moment harder dan 200 kilometer per uur en ontstonden dus levensgevaarlijke situaties. Bij carpoolplaats De Vierwegen bij Kapelle stopte de automobilist voor de politie en kon het rijbewijs van de man worden ingenomen.

“Het bleek niet de eerste keer te zijn dat de man werd betrapt op een forse snelheidsovertreding. De agenten hebben daarom bij het CBR een vordering gedaan om te onderzoeken of de bestuurder (nog) wel geschikt is om een rijbewijs te bezitten”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan met de korte achternaam (19-3-2018 om 19:24)
Deze bestuurder is al een aantal keren betrapt op te snel rijden. Deze keer ook met agressief gedrag. Mensen dwingen naar de rechterbaan bumperkleven gevaarlijk rijgedrag. Deze man is aangemeld bij het CBR wat inhoud dat hij een artikel 5 procedure krijgt met hoge kosten. Het rijbewijs zal hij kwijtraken en de eerste jaren zal hij ook niet mogen lessen. De auto mag niet in beslag genomen worden dat is pas bij 2 X 50 Km te hard dus bij 230 KM per uur
Toon (19-3-2018 om 15:47)
Dergelijke snelheden/weggedrag doe je niet per ongeluk. Nu al de 2e keer betrapt. Dus terecht rijbewijs ingenomen en een vordering "ongeschikt/onbekwaam". Opnieuw rij-examen. Flinke kosten en terecht. De politie heeft het netjes afgehandeld conform de verkeerswetgeving. Van mij hadden ze ook nog poging tot zware mishandeling/doodslag ten laste mogen leggen. Gaat het mis=aanrijding. Door je zo te gedragen kun je weten dat het zeer ernstige gevolgen kan hebben. Dit rijgedrag is voldoende om de opzet (misdrijf) te bewijzen. Zie arrest Hoornse taart. (man stuurt vergiftige taart naar tante. Haar gasten eten er van en enkele overlijden. Wilde hij niet, maar het was te voorzien. Zo ook hier. Alles wat je zo'n vent ten laste kunt leggen. DOEN!
P (19-3-2018 om 13:12)
Auto mag toch ook worden afgepakt bij die snelheid?
zeeuw (19-3-2018 om 12:41)
kees ik ben het volkomen met je eens en geef ook z ,n auto ook in een pakje thuis
Peet (19-3-2018 om 12:34)
Nou nou en iemand die gepakt word met 20 kilo coke krijgt maar 3 maanden cel..Voor kinderporno krijg je 240 uur werkstraf maar oooooh als je te hard rijd is dat wel heeeel erg.. natuurlijk is hij fout maar echte criminelen worden gematst en de kleine jongens worden zwaar gestraft.. Hij is nu denk ik zijn baan alles kwijt ja eigen schuld dat is waar maar zelfs grote dealers krijgen een uitkering in de gevangenis, wereld zit raar in elkaar !
Robert (19-3-2018 om 12:15)
Hoop dat hij een keer een boom tegenkomt
Cookie-instellingen beheren