Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke

Toegevoegd: 01-05-2018, 14.51 uur

Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - Een 33-jarige fietsster uit Serooskerke is afgelopen donderdag op het fietspad bij de Koekoeksweg in Meliskerke mishandeld door een onbekende hardloper en een fietsster. De politie zoekt getuigen.

De fietsster reed vanaf Meliskerke richting Aagtekerke. Op een gegeven moment stopte ze omdat haar hond zijn behoefte moest doen. “De hond was niet aangelijnd, maar stond vermoedelijk naast de fiets. Een hardloper met een Belgische tongval, die gevolgd werd door een vrouw op een fiets, klaagde echter over het niet aanlijnen van de hond. Er ontstond een meningsverschil en er werd door de hardloper en de vrouw geduwd”, zo vertelt de politie.

Op een gegeven moment pakte de hardloper de aangeefster zelfs bij de keel vast. Het slachtoffer probeerde zich los te vechten en hierop liet de man los. De vrouw vluchtte op de fiets weg. Ze raakte lichtgewond. Zover bekend heeft de hond zich overigens niet met de worsteling bemoeid.

De politie is naar aanleiding van het voorval op zoek naar de hardloper en de vrouw. “Het gaat om een man rond de 45 jaar. Hij droeg een bril en had donkerblond/lichtbruin haar. Hij droeg een strakke, korte broek en een fel geel shirt. De vrouw was ook rond de 45 jaar. Zij had half lang bruin krullend haar en ze fietste op een fiets met fietstassen”, aldus de politie.

Het incident is volgens de politie waarschijnlijk door een inzittende van een donkerblauwe personenauto, merk Opel, met een smartphone gefilmd. De politie wil ook graag in contact komen met deze persoon en eventuele andere getuigen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (2-5-2018 om 12:46)
Wat een gezeik weer hier. Dat mens laat haar hond niet schijten in de bebouwde kom of wel dan? Buiten de bebouwde kom mogen ze los. Zijn wel meer van die buitenlanders hier die menen dat ze het voor het zeggen hebben. Jammer dat die vrouw geen hond bij zich had die die aso in zijn flikker beet. Hopelijk meldt de ‘filmer’ zich.
adie (2-5-2018 om 09:33)
Honden moeten aangelijnd zijn. Ook ik ben al meerdere keren door een hond gebeten of dat zo,n beest ineens op je af komt stormen. . Kan me dus best iets bij voorstellen dat men kwaad word op mensen die de hond niet gewoon aanlijnen. Naar de keel grijpen gaat veel te ver. Maar ook ik weet dat eigenaren van honden ineens op hun achterste poten gaan staan als je er iets van zegt. Zij kunnen zich niet indenken dat een ander wel eens bang kan zijn van hun hond maar ook gewoon willen hardlopen, strandwandeling kunnen maken ens. zonder lastig gevallen te worden door een loslopende hond.
Ja-Ja (2-5-2018 om 06:35)
Aan alle Hondenliefhebbers die op mij reageerde en gaan reageren. Bedankt voor al Uw opbeurende woorden. Uw reacties bewijst dat Ik gelijk heb. Hondenbezitters hebben een heel kort lontje en zijn zeer kortzichtig. U alle vind dat honden ook bv schapen.eenden.ganzen enz mogen opjagen en bijten. Eventueel mensen bijten mag ook als het maar in het u alle genoemd buiten gebied is. P,s Ik had ook geschreven dat "Keeltje knijpen niet mag". Ik blijf bij mijn stand punt.
N (2-5-2018 om 05:41)
Behoorlijk ziek om op een polder weg jezelf druk te maken over een loslopende hond. En ja-ja u vind dus een hondenbezitter die de moeite neemt om de polder in te fietsen met zijn hond een verkeerde hondenbezitter? U snapt het blijkbaar niet... en blijkbaar meer mensen niet, te zien aan de reactie van deze personen.
Popeye (2-5-2018 om 02:50)
Die Belgen kennen net als veel landgenoten (zie geetaleerde stupiditeit hieronder) de gemeenteverordening niet. Volgens welke een hond buiten de bebouwde kom los in de berm mag lopen. Wie zijn nou de loosers in dit conflict?!
Vlissinger (2-5-2018 om 01:34)
@Ja-Ja Wat mij als Rotterdams opgevoede zeeuw is opgevallen is dat veel mensen (gelukkig niet allemaal) hier in Zeeland zijn nogal van het belerende vingertje zijn van wat wel en wat niet mag. Vooroordelen komt voort uit domheid. Het type hond wordt hier niet genoemd maar er zijn honden die niet aangelijnt hoeven te worden omdat ze vrij slim zijn in het verkeer. Neem de herdershond die het baasje altijd in de gaten houdt. Slimme hond. Nu ken ik het baasje niet van deze hond maar hoe ze ook gereageerd zou hebben is het van deze gek een gigantisch narcistische reactie om even te laten zien wie hier de macht heeft in deze situatie. Volgens mij is dit weer het zoveelste geval van een ziekelijke narcistische stoornis. Je blijft van vrouwen af!