Man mishandeld bij beroving van scooter

Toegevoegd: 06-05-2018, 14.40 uur

Man mishandeld bij beroving van scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 62-jarige man uit Vlissingen is zondagochtend vroeg door twee mannen op gewelddadige wijze beroofd van zijn scooter.

De man reed rond 05.00 uur over de Coosje Buskenstraat toen hij ineens uit het niets tegen zijn rug werd getrapt. Hij viel van de scooter en twee mannen gingen er met zijn vervoersmiddel vandoor. Juist op dat moment reed een politieauto de straat in.

Het slachtoffer wenkte de agenten en wees naar het duo. De twee hadden dit echter in de gaten en zetten het op een lopen. Ze renden de Walstraat in waar toevallig net twee agenten op de fiets reden. Eén van de jongens kon vervolgens worden aangehouden. De ander kon ontkomen, maar de politie heeft een vermoeden wie hij is.

De aangehouden verdachte is een 26-jarige man uit Vlissingen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij vandaag verder wordt gehoord over de mishandeling en de diefstal. De 62-jarige man heeft aangifte gedaan. Hij heeft lichte verwondingen opgelopen als gevolg van de val op straat en de trap in zijn rug.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (6-5-2018 om 17:58)
.naar mijn mening mag dit uitschot beloond worden met een nekschot, het bewijs dat ze het gedaan hebben is tenslotte al geleverd. Maar het zal voor hun wel aflopen met een taakstraf van een paar uurtjes.
Joris (6-5-2018 om 17:40)
Een van de daders is ontkomen. Waarom geen kogel in z'n rug, sneller als een kogel kan hij toch niet lopen? Wel sneller als 4 agenten met 2 fietsen en een auto!
Peet (6-5-2018 om 17:12)
Ja vreselijk tuig... Helaas is dit beeld vrij normaal aan worden in Vlissingen.. Wijkagenten nemen regelmatig ontslag of gaan naar andere regio uit angst.. Deze mannen lopen volgende week weer rond en betalen hun boete niet en zitten relaxed bij orionis gratis in de uitkering... Eten elke dag en hebben nog vriendinnen ook kun je dat voorstellen ? Dit soort mannen vallen vrouwen nog op ook hier.............................
Yvan (6-5-2018 om 15:02)
"Wat is de boete of straf voor straatroof? Op diefstal met geweld of bedreiging met geweld, (waar straatroof onder valt) staat een gevangenisstraf van maximaal 9 jaar of een geldboete tot €78.000. Wanneer een diefstal met geweld gepleegd wordt met 2 of meerdere personen, in de nacht of in een woning, dan wordt de maximale straf 12 jaar. Wanneer het slachtoffer van de diefstal met geweld overlijdt door de diefstal met geweld dan wordt de straf verhoogd naar maximaal 15 jaar." Aldus een site van de politie. Geef ze maar 12 jaar dan i.p.v. een paar uurtjes werkstraf.