Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevluchte automobilist heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 23-05-2018, 10.52 uur
De man werd na een zoekactie in de wijk aangehouden.
De man werd na een zoekactie in de wijk aangehouden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De man die gisteren in Middelburg op de vlucht sloeg voor de politie is een 23-jarige Rotterdammer. Hij werd voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.


Agenten zagen de man even na half negen rijden op de Spinhuisweg, Ze wilden hem onderwerpen aan een controle maar hij negeerde een stopteken. De politie zette met zwaailicht en sirene aan de achtervolging in. De man maakte vervolgens verschillende verkeersovertredingen en zorgde hierbij voor gevaarlijke situaties voor medeweggebruikers.

Op de Regentenlaan stopte de man zijn voertuig en zette hij het op een lopen, de wijk in. Meerdere politiewagens waren inmiddels met spoed onderweg. De politie ging achter de man aan maar ondanks een zoekslag door meerdere eenheden werd hij niet meer aangetroffen. Hij werd rond half tien alsnog gelokaliseerd en aangehouden.

Volgens de politie reed de man onverzekerd. Hij werd bovendien voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. De Rotterdammer kan ook boetes tegemoet zien voor het negeren van een rood verkeerslicht, het negeren van een stopteken en het niet verlenen van voorrang.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (25-5-2018 om 20:16)
Rico die snapt er niet veel van vrees ik want deze persoon heeft helemaal geen rijbewijs dus van afpakken kan geen sprake zijn.Wel stuurd de politie hem weer naar huis met de mededeling dat hij weer een paar bekeuringen krijgt toegestuurd die hij dus niet betaald en morgen weer rondrijd zonder rijbewijs en verzekering maar om telkens zijn auto in beslag te nemen is schijnbaar nog niemand op gekomen.
Rico (24-5-2018 om 13:19)
Maar een passende straf en dat is zijn rijbewijs afpakken ;p
wim (24-5-2018 om 07:27)
Wat zoekt die Rotterdammer hier in zeeland als je al vier keer gepakt ben zonder rijbewijs geen verzekerde auto en nog een aantal openstaande boetes hoe durft zo'n knul nog op de weg te begeven hoop dat hij zijn verdiende straf krijt en niet voorlopig vrij komt,
Ronald (23-5-2018 om 12:10)
Het wordt hoog tijd om dit hardleerse figuur eens een tijdje achter slot en grendel te steken, zodat hij niet kan gaan rijden. Of moeten er eerst ernstige ongelukken gebeuren voor men iets onderneemt, want die boetes schijnen hem niet te deren ?
Peet (23-5-2018 om 11:27)
Dus als ik het goed begrijp laten jullie hem elke x weer gaan ? Dus na 4 x word hij gewoon weer met boete naar huis gestuurd i.p.v. auto in beslag nemen en man 3 maanden cel geven of 1 jaar of iets ?Dit is gewoon keihard misdadig en poging tot doodslag rijden zonder rijbewijs en negeren stoptekens en als idioot gevaarlijke situaties veroorzaken ! Zou hij van de boete leren ? NEE dus want dit is al de 4e x
Cookie-instellingen beheren