Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Loods met koelcel ingestort 's-Gravenpolder

Toegevoegd: 27-05-2018, 22.23 uur - Update: 27-05-2018, 23.52 uur
De brandweer in 's-Gravenpolder.
De brandweer in 's-Gravenpolder.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

'S-GRAVENPOLDER - Bij een bedrijf in 's-Gravenpolder is zondagavond een loods met daarin een koelcel ingestort. Hierbij is ammoniak vrijjgekomen.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland vond de instorting plaats aan de Baarlandsezandweg. De brandweer werd rond 22.10 uur met spoed ter plekke gestuurd. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Inmiddels is wel zeker dat de beveiligingsinstallatie van de koelcel ervoor heeft gezorgd dat de toevoer van ammoniak automatisch werd afgesloten. Hierdoor is volgens de Veiligheidsregio Zeeland slechts een kleine hoeveelheid ammoniak vrijgekomen.

Alleen direct naast de ingestorte loods is ammoniak geroken. De brandweer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en controles uitgevoerd. Een installateur is opgeroepen om het incident verder af te handelen. De brandweer adviseert om ramen, deuren en ventilatie te sluiten als mensen in de omgeving ammoniak ruiken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren