Weerbericht:
Vanochtend vooral in het zuiden wat regen, vanmiddag af en toe zon en droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Meisjes drijven af in opblaasbootje Breskens

Toegevoegd: 18-09-2018, 22.58 uur
De twee bleven ongedeerd.
De twee bleven ongedeerd.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de buurt van het Het Halve Maentje bij Breskens is dinsdagmiddag een rubberbootje met daarop twee meisjes een behoorlijk stuk afgedreven. De KNRM heeft de twee opgepikt.


Strandgangers meldden rond 15.10 uur dat een opblaasbootje door de aflandige wind niet meer terug naar het strand kon komen. Toen de KNRM-reddingboot Zeemanshoop arriveerde, bevond het bootje zich al in het hoofdvaarwater van de Westerschelde.

Via de speciale drenkelingenklep achter de reddingboot konden de twee snel aan boord worden genomen. De twee zijn vervolgens naar Breskens gebracht en daar opgehaald door geschrokken familieleden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (19-9-2018 om 20:46)
hopelijk hebben de meisjes en de ouders er wat van geleerd. Bram je hebt helemaal gelijk, de westerschelde moet je niet onderschatten. En wie kan er weer op uitgestuurd worden, de knrm. Hopelijk hebben de ouders na van de schrik bekomen te zijn ook nagedacht dat ze zonder de alerte strandbezoekers en de knrm breskens. Op een heel andere manier weer in contact gekomen waren met hun meiden. Dus ouders LET OP je kinderen.
bram (19-9-2018 om 04:38)
Kennelijk komt het nog steeds niet (ondanks alle voorlichtingen) door dat de Westerschelde een verradelijke plek is om te spelevaren. Zeker met zo'n hopeloos rubberbootje. Ouders van deze kinderen LET OP !! Je kind verzuipt voordat je het weet ! Daarmee verder moeten leven is een ramp.
Cookie-instellingen beheren