Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor steekpartij AZC Middelburg

Toegevoegd: 18-10-2018, 16.17 uur
Het slachtoffer liep destijds ernstige verwondingen op.
Het slachtoffer liep destijds ernstige verwondingen op.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 21-jarige A. B. voor een jaar achter de tralies verdwijnt en, als stok achter de deur, ook nog eens een jaar voorwaardelijk opgelegd krijgt. B. zou deze zomer in het AZC in Middelburg iemand met een mes hebben gestoken.


Het steekincident gebeurde op 10 juni rond 19.00 uur in het complex aan de Laurens Stommesweg.  Aan de steekpartij ging een periode van beledigingen en scheldkanonnades richting B. vooraf. Met name dat hij regelmatig voor 'homo' werd uitgescholden viel bij B. verkeerd.

Op de bewuste avond bevonden B. en zijn kamergenoot zich in de keuken en het slachtoffer begon weer te schelden. Daarop ontstond enig duw- en trekwerk. Hierbij rolde het duo over de grond en B. stak met zijn mesje in de rug. Vervolgens liep hij weg. Hij kon kort hierop worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van de zaak zei B., die heeft erkend, zo snel mogelijk Nederland weer te willen verlaten.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@P (2-11-2018 om 17:39)
P, ik ben in oorlogsgebieden geweest, steek ook niet in op m'n vrienden of medebewoners in zeeland. Als deze man een trauma heeft en zulke dingen doet, geeft dat alleen maar meer aan dat die figuren helemaal niet in woonwijken bij elkaar geplaatst moeten worden.
john (22-10-2018 om 11:45)
Deze messentrekker inpakken strikje er op en met spoed terug sturen waar hij vandaan komt
P (19-10-2018 om 21:58)
Jullie helden hebben makkelijk praten achter jullie geraniums en overal wel een mening of oplossing voor hebben, maar enige vorm van medeleven of begrip zit er bij jullie niet in. Ik wil de stoere helden die hier overal een antwoord op hebben weleens zien als jullie uit oorlogsgebied of een zware stress situatie komen en dan nog eens voor de grap elke dag gepest worden door een malloot. Jullie draaien al door als jullie nog maar horen dat er hier az’rs komen, zo stress bestendig zijn jullie. Laat me niet lachen stelletje haat kleuters dat jullie het zouden volhouden in zijn situatie.
AD. (19-10-2018 om 16:26)
P snapt het niet helemaal want die maakt van de dader het slachtoffer maar wat voor geaardheid je ook hebt of wat voor kleur maakt niet uit je diend je normaal te gedragen want je bent hier nog altijd te gast en als je dat niet kan had je beter niet kunnen komen dus opzouten met die mafkees maar eerst een poosje op water en brood kan geen kwaad zodat hij zich nog wel een keer bedenkt om nog eens terug te komen. en dat geld niet voor hem alleen.
John (19-10-2018 om 12:51)
@p percies zodra je wordt beledigd pak je gewoon een mes en ga je gewoon mensen neersteken. Dood normaal toch. Nog even de vergelijking maken met 70 jaar geleden en je kan je zelf weer op de borst slaan. Je zou een goeie zijn voor de rechtelijke macht: compleet wereldvreemd en van de dader gewoon het slachtoffer maken.
P (19-10-2018 om 10:11)
En zoals gewoonlijk in de reacties niemand die valt over de laster en geëtter dat hij heeft moeten meemaken elke dag vanwege zijn geaardheid. Elke dag beledigt worden en geprovoceerd worden in een ruimte waar je toch al niks tot vrij weinig kan doen. Soms is de dader het slachtoffer vergeet dat niet. Maar ventileer vooral je vreemdelingen haat hier, das nou echt heel belangrijk, nog steeds na 70 jaar.