Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 159 km

Scholieren plannen vechtpartij, politie grijpt in

Toegevoegd: 29-10-2018, 21.53 uur
De jeugdagent heeft zijn waarschuwing op Instagram gezet.
De jeugdagent heeft zijn waarschuwing op Instagram gezet.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft ingegrepen in een gespreksgroep op WhatsApp waarin werd gesproken over het aangaan van een gevecht tussen scholieren. Groepsleden is dringend opgeroepen de groep te verlaten. Dat blijkt uit een post van de jeugdagent op Instagram.


De Walcherse jeugdagent schrijft dat er de afgelopen tijd spanningen zijn op Walcherse scholen. Volgens de jeugdagent hebben de spanningen op diverse plekken voor vechtpartijen gezorgd. “Ons doel is om dit te stoppen”, aldus de agent die zichzelf in het WhatsApp-gesprek heeft gemengd.

In de bewuste appgroep werden afspraken gemaakt over het uitvechten van een ruzie. “Het aanzetten en uitlokken van geweld is strafbaar en gaat een behoorlijke grens over. Dit wordt door de politie niet getolereerd”, zo schrijft de agent.

De politie wil de negatieve sfeer doorbreken en heeft daarom alle groepsdeelnemers dringend verzocht de groep zelf te verlaten. "Diegene die op 30-10-2018 nog in deze groep zit kan bezoek van de politie verwachten", zo kondigt de agent aan. De politie roept ook op geen nieuwe soortgelijke appgroep te starten. Wie via social media vechtpartijen blijven uitlokken zullen strafrechtelijk worden vervolgd, zo waarschuwt de politie tot slot.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (30-10-2018 om 19:24)
Wat vreemd wat je tegenwoordig leest van de school gaande gasten zoiets hoorde je vroeger toch nooit van op zo,n leeftijd waar zelfs de politie aan te pas moet komen wat respectloos ook onder de komende jeugd waar gaat het naar toe zoals we nu leven op deze wrede wereld.
Terneuzenaar (30-10-2018 om 18:32)
Zowel de jongens van de scholen als bepaalde reageerders hier vindt ik typische internet hooligans wat totaal niets te maken heeft met dat het bij jongens gedrag hoort. Kappen met die onzin en wees een toevoeging voor de maatschappij!
Koning Arthur (30-10-2018 om 16:35)
Ik dacht dat het de bedoeling was dat jongens zich weer een beetje als jongens gaan gedragen, afspreken voor een knokpartijtje is van alle tijden. Laat ze lekker doen!
@surfing (30-10-2018 om 14:06)
Ja, want dat lost dingen op. Een profvoetballer tegen het bierteam uit Meliskerke....man man man
Janspommerans (30-10-2018 om 13:40)
Ik zou inderdaad ook de ouders inlichten en uiteraard ook de school. Gewoon man en paard noemen want dit gaat alle perken te buiten!!!
Surfing (30-10-2018 om 11:16)
Binnenkort is Rico Verhoeven op de Contacta in Goes, nodig deze vechtlustigen uit voor een gevecht tegen hem, zijn ze zo genezen!
Cookie-instellingen beheren