Vijf minderjarigen opgepakt voor mishandeling

Toegevoegd: 06-01-2019, 18.26 uur

Vijf minderjarigen opgepakt voor mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Zaterdagmiddag zijn vier jongens aangehouden wegens mishandeling van een 14-jarige jongen uit Middelburg. Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze zijn gehoord.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en ook werd een getuige gehoord die het hele voorval had gezien. De 14-jarige jongen liep pijn en licht letsel op als gevolg van klappen en trappen tegen zijn lichaam.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.50 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van de politie dat er een jongen werd mishandeld door vijf andere jongens. Dit zou zijn gebeurd in de Hans Lipperheystraat in Middelburg. Surveillerende agenten zijn in de buurt gaan rondkijken en troffen een groepje dat aan het opgegeven signalement voldeed in de Johan Wilhem Thibautstraat in Middelburg.

Na een kort gesprek met de agenten gaven zij toe bij een vechtpartij betrokken te zijn geweest. Eén van de jongens had het gesprek niet meer afgewacht. Hij was doorgefietst en niet meer te achterhalen. De overige vier zijn aangehouden. Het zijn twee jongens van 13 uit Middelburg en twee jongens uit Vlissingen van 14 en 15 jaar oud.

De jongens zijn gehoord in het bijzijn van een advocaat of hun ouders. Dat is wettelijk verplicht, omdat ze minderjarig zijn. Na het verhoor heeft de Officier van Justitie nog een stevig gesprek met hen gevoerd. Alle vier krijgen ze een HALT-verwijzing, hun ouders hebben hier ook toestemming voor gegeven. Zaterdagavond tegen tienen zijn de vier weer in vrijheid gesteld.

Zondag werd de laatste verdachte aangehouden en gehoord. Dit betreft een jongen van 14 uit Oost-Souburg. Hij meldde zichzelf samen met een van zijn ouders op het bureau. Ook hij zal voor de afhandeling van het incident doorgestuurd worden naar HALT.

De oorzaak van de vechtpartij is vermoedelijk een al langer slepend conflict dat de jongens met elkaar hebben op sociale media. Door de Officier van Justitie is de afspraak met de wijkagenten en jeugdagenten gemaakt dat zij doorgaan met het monitoren van sociale media waar deze jongeren gebruik van maken en onder andere op die manier actief een vinger aan de pols houden om dergelijke excessen in de toekomst hopelijk te voorkomen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andere Tijden (7-1-2019 om 16:45)
Vroeger was je een zwak onderkruipsel als je het niet alleen af kon en als je gesnapt was door de politie ging niemand meer met je om omdat je gajus was.en kreeg je thuis ook nog een pak op je falie omdat je de familienaam besmeurd had met je gestoorde gedrag. Tegenwoordig kunnen ze niet meer zonder hun "matties" en stijg je in status als je een strafblad hebt.en aan de opvoeding van de ouders kan het niet liggen natuurlijk, maar die deden er vooraf of achteraf niet veel mee. Die zijn zeker drukker met hun profiel op de sociale media ? Dan komt dat crimineel gestoorde gedrag van hun kind er zeker niet bij te staan ?
wim (7-1-2019 om 07:29)
vijf jongens die op gepakt zijn voor mishandelingen op vijftien jarige leeftijd waar moet daar naar toe als ze ouder worden, zouden dat gasten zijn waar de ouders gaan baas over kunnen zijn
mikel (7-1-2019 om 02:44)
niets aan de hand jongens zijn jongens en die vechten..in 1971 was toen 13 jaar gebeurde dat wel vaker.vechten met de jongens die in een andere straat woonden..en dan kwam je soms thuis met een dicht oog,of een bloedneus dat wat het van ga je wassen we gaan zo eten.
EM (7-1-2019 om 02:11)
Ik had ze als rechter 3dagen opgesloten in torentijd ,nu krijgen ze slechts een haltstrafje ..
zeeuw (6-1-2019 om 19:02)
dat heb je als de ouders zich druk maken over hertjes andere beestje maar blijft de op voeding , voeding zullen ze wel gehad hebben , maar opvoeden , dat is een groot verschil
teun joosse (6-1-2019 om 18:51)
wat moet er van die jongens terecht komen ? Zo jong nog arme ouders