Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevangenisstraf geëist voor verkrachten dochters

Toegevoegd: 09-01-2019, 09.11 uur
Gevangenisstraf geëist voor verkrachten dochters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 50-jarige Terneuzenaar J. van M. is dinsdag een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan acht voorwaardelijk geëist. Van M. wordt ervan verdacht van 2007 tot medio 2013 zijn twee dochters te hebben verkracht.


Als de meisjes onder de douche waren geweest, moesten ze van hun vader op het bed gaan liggen en werden hun intieme delen gecontroleerd op hygiëne. Volgens officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk kon dat juridisch worden gekwalificeerd als verkrachting. Waarom Van M. deze 'controles' uitvoerde kon hij niet verklaren.

Van M. zei dat alles wat hij zich nog weet te herinneren ook gebeurd is en datgene wat hij niet meer weet, maar volgens zijn dochters wel degelijk is gebeurd, eveneens te bekennen. Inmiddels is hij in therapie en heeft hij nog een tijd voor de boeg om van diverse 'blokkades' af te komen.

Van M. heeft een blanco strafblad. In het grijze verleden heeft hij zich ook al eens vergrepen aan zijn twee halfzusjes. De advocaat van Van M. vond dat er voor verkrachting te weinig overtuigend bewijs was en verzocht de rechtbank hem daarvan vrij te spreken.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissingse (10-1-2019 om 00:40)
Dat is alles? Je krijgt nog meer als je drugs bij je heb, het nederlandse rechtsysteem klopt voor geen kanten
EM (9-1-2019 om 16:31)
Castratie en zeer lang straffen ,de slachtoffers hebben dankzij deze smeerlap levenslang !
Kees (9-1-2019 om 12:18)
Vuule smeerlap! Zulke lui zijn volgens mij niet te genezen, het leven van de kinderen is voorgoed verziekt! Levenslang vastzetten.