Man bedreigt café-uitbaatster met de dood

Toegevoegd: 27-01-2019, 06.58 uur

Man bedreigt café-uitbaatster met de dood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft vannacht in de binnenstad van Hulst twee mannen aangehouden. Eén van hen bedreigde de uitbaatster van een café met de dood. De ander maakte zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde en verboden wapenbezit.

Volgens de politie misdroegen de twee zich ernstig in een horecagelegenheid aan het Cornelis de Vosplein. De persoon die de bedreiging uitte is een 18-jarige man uit Clinge. Hij kon ter plekke worden aangehouden. De ander, een 18-jarige inwoner van Koewacht, ging er vandoor toen hij de politie zag. Hij kon na een achtervolging worden aangehouden.

Het mes dat de man uit Koewacht bij zich had kwam boven water tijdens een fouillering. De man zou het mes naar eigen zegging bij zich hebben gehad om zichzelf te kunnen verdedigen. Het mes is desondanks in beslag genomen. De beide mannen zijn overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Daar moeten ze de nacht doorbrengen.

De man uit Clinge moest op het politiebureau een ademanalyse afleggen omdat een hoog alcoholgehalte bepalend is in de strafmaat rond geuite bedreigingen. De man blies volgens de politie 420 Ug/l. Vanaf een waarde van 350 Ug/l wordt het drankgebruik meegenomen in de strafmaat.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (27-1-2019 om 11:44)
bestaat dat algehele horeca verbod nog in de gemeente hulst ,zo niet dat kunnen ze dat maar beter zo rap mogelijk terug weer invoeren