Elf jaar cel geëist voor doodslag Vlissingen

Toegevoegd: 28-01-2019, 19.10 uur

Elf jaar cel geëist voor doodslag Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige F. M. uit Vlissingen is maandag voor doodslag op de toen 26-jarigeen Hussein Abdillahi een gevangenisstraf van elf jaar geëist.

Zijn 34-jarige landgenoot A. M. uit Vlissingen hoorde een celstraf van twee maanden voor diefstal tegen zich eisen. Volgens de officier van justitie heeft A. M. niets met de dood van het slachtoffer te maken.

Het stoffelijk overschot van Abdillahi werd in de vroege ochtend van 22 september 2016 in zijn woning aan de Anjelierenlaan in Vlissingen aangetroffen. Het slachtoffer was ernstig mishandeld. Volgens de officier van justitie was er op basis van de resultaten van de onderzoeken genoeg bewijs om F. M. te kunnen veroordelen. F. M. had geen alibi, zijn verklaringen waren niet consistent, er waren bloedsporen en - afdrukken die van het slachtoffer afkomstig waren bij hem aangetroffen en er stonden schoenafdrukken op het lichaam van Abdillahi, die van F. M. afkomstig waren.

Volgens de raadsman van F. M. was het bewijs verre van voldoende om tot een veroordeling te komen en verzocht de rechtbank dan ook om zijn cliënt vrij te spreken. De uitspraak is op 14 februariReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (3-2-2019 om 18:38)
Gelijk retour afzender en paspoorten afpakken,
liesbeth van den bergh (30-1-2019 om 11:24)
Rechtspraak is zo KROM als wat tegenwoordig... Hoezo geen bewijs?!!!!
bram (30-1-2019 om 02:31)
Elf jaar, natuurlijk een veel te lage straf voor het geweld waarmee het slachtoffer is afgemaakt. Hier is alleen maar levenslang van toepassing. Deze methode hoort in Nederland niet thuis. Vergelijkbaar met volledige waanzin deze actie.