Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 53 km

Tien jaar cel voor doodslag Vlissingen

Toegevoegd: 14-02-2019, 16.10 uur
Tien jaar cel voor doodslag Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 35-jarige F. M. uit Vlissingen is donderdag voor doodslag op de toen 26-jarige Hussein Abdillahi veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Er was elf jaar geëist. Zijn 34-jarige landgenoot A. M. uit Vlissingen kreeg twee weken cel in plaats van de geëiste twee maanden opgelegd. A. M. heeft niets met de dood van het slachtoffer te maken.


Het stoffelijk overschot van Abdillahi werd in de vroege ochtend van 22 september 2016 in zijn woning aan de Anjelierenlaan in Vlissingen aangetroffen. Het slachtoffer was ernstig mishandeld. Volgens de rechtbank kan het op basis van de resultaten van de onderzoeken niet anders zijn dan dat F. M. verantwoordelijk is geweest voor de dood van zijn landgenoot.

De ontkennende F. M. had geen alibi, zijn verklaringen waren niet consistent, er waren DNA-profielen, bloedsporen en - afdrukken die van het slachtoffer afkomstig waren bij hem aangetroffen en er stonden schoenafdrukken op het lichaam van Abdillahi, die van F. M. afkomstig waren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750