Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee wietkwekerijen in Sas van Gent

Toegevoegd: 13-03-2019, 09.30 uur
Twee wietkwekerijen in Sas van Gent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - In de Firensstraat in Sas van Gent werden gisteren in twee woningen hennepkwekerijen geruimd tijdens een ruimdag in Zeeuws-Vlaanderen.


In de eerste woning werden geen personen aangetroffen. De politie trad binnen in het pand en trof een kwekerij aan met 127 planten. De stroom die nodig was voor het voortbestaan van de kwekerij werd illegaal verkregen. Door het netwerkbedrijf is aangifte gedaan van diefstal.

In de tweede woning, ook in de Firensstraat, is de bewoner van het pand aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht hennep te kweken. In totaal stonden er 80 planten in deze kwekerij. Uit onderzoek bleek dat er al eerder geld was verdiend met de kweek van hennep door deze man.

Op last van de officier van justitie zijn twee personenauto’s en twee televisies in beslag genomen, omdat deze zaken mogelijk zijn verkregen door geld dat met criminele activiteiten is verdiend. Ook werd nog een onbekende hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld, na verhoor is de verdachte ’s avonds weer in vrijheid gesteld. Om het hoge stroomverbruik te verdoezelen was de elektriciteitsmeter in deze woning teruggedraaid. Een naheffing van de stroomkosten zal volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-3-2019 om 08:10)
Mooie actie. Opruimen die zooi en het gajes wat er achter zit. Hoop dat ze een paar maanden op straat mogen slapen.