Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 167 km

Woningen en container verzegeld vanwege drugs

Toegevoegd: 26-06-2019, 14.53 uur - Update: 26-06-2019, 14.55 uur
Bij het openen van de zeecontainer op 7 februari werden twee agenten onwel.
Bij het openen van de zeecontainer op 7 februari werden twee agenten onwel.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Terneuzense burgemeester heeft deze maand al drie woningen en een zeecontainer gesloten vanwege drugsovertredingen.


Gisteren werd in Sas van Gent een woning aan de Firensstraat voor drie maanden verzegeld. Op 12 maart werd hier een hennepkwekerij met 80 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast werd er bijna 500 gram hennep aangetroffen.

Op 7 juni werd een ander pand in Sas van Gent ook al voor drie maanden gesloten. In de woning aan de Burgemeester Hoefnagelsstraat werd op 6 februari werd een hennepkwekerij met 180 planten aangetroffen.

Een woning aan de Peerboom in Westdorpe werd op 12 juni gesloten vanwege de vondst van bijna een kilo hennep op 1 maart. In de woning lagen ook 300 gram harddrugs, GHB en bijna twee kilo versnijdingsmiddel. Daarnaast bevonden zich een pistool en munitie in de woning. Deze woning is voor een periode van zes maanden gesloten.

In de Stroodorpestraat in Sluiskil werd tot slot op 17 juni een zeecontainer voor de periode van drie maanden verzegeld nadat op 7 februari 1,5 kilo hennep was aangetroffen. Bij het openen van de container raakten destijds twee politieagenten onwel.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. “De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt”, aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kruiden en specerijen (27-6-2019 om 11:45)
tja, in brabant hebben de drugsbazen meer inkomsten dan die provincie zelf, die gaan uitbreiden natuurlijk, en zeeland is goed achterlijk en de overheid onder leiding van de vele schandalen bekende VVD minister gabberhouse van het talloze schandalen ministerie van JenV doet er bijna nix aan. U stemt toch ook weer op hen ? want u wil dit toch ook in uw achtertuin ?
Mijn mening (26-6-2019 om 20:31)
Mooi, aanpakken dat gespuis! Als je zulke troep in je buurt hebt komen de ratten er ook op af. Naar mijn mening meedogenloos aanpakken zulke lui.
Cookie-instellingen beheren