Weerbericht:
Perioden met zon, maar ook enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

181 Wietplanten ontdekt in kwekerijen

Toegevoegd: 08-02-2019, 14.10 uur
181 Wietplanten ontdekt in kwekerijen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag in Sas van Gent en Vlissingen wietkwekerijen ontmanteld. In totaal werden 181 hennepplanten in beslag genomen.


De grootste kwekerij bevond zich in Sas van Gent. Hier trof de politie in een woning aan de Burgemeester Hoefnagelsstraat een plantage met 164 planten aan. In de woning werd een bewoner als verdachte aangehouden. "Deze man is verhoord op het bureau en mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden", zo laat de politie weten. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

In een woning aan de Piet Heinkade in Vlissingen bevond zich een beduidend kleinere kwekerij. Hier stonden in een speciale kweektent namelijk 17 wietplanten. De bewoner werd als verdachte op het politiebureau gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Alle goederen die met de hennepkweek te maken hadden zijn in beide gevallen vernietigd.

Bij de kwekerij in Sas van Gent bleek de elektriciteit buitenom de meter te worden afgenomen. De netbeheerder zal daarom aangifte doen van diefstal van stroom.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750