Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 273 km

Grote politie-controle in Sluiskil

Toegevoegd: 19-03-2019, 22.48 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Politieagenten en douaniers hebben dinsdagavond in Sluiskil een grote controle gehouden in de strijd tegen drugscriminaliteit en ondermijning.


Bij een parkeerplaats aan de Leidinglaan hadden zo'n dertig medewerkers van zowel de Nederlandse als de Belgische politie zich samen met Douanebeambten zich verzameld. Zij controleerden vervolgens uitvoerig een flink aantal voertuigen. Motoragenten en agenten in zowel opvallende als onopvallende voertuigen leidden weggebruikers naar de controleplaats.

Diverse auto's werden minutieus onderzocht, onder meer op de aanwezigheid van drugs in verborgen ruimtes. Hiervoor werden ook speurhonden ingezet. Ook de bestuurders werden aan een controle onderworpen. De politie nam ook alcohol- en speekseltesten af maar of er ook overtreders zijn betrapt is nog niet duidelijk. De resultaten van de controle worden later vanavond of woensdagochtend verwacht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (20-3-2019 om 08:41)
Deze 'war on drugs', geeft de machten wel heel veel vrijheden en vrijbrieven. Natuurlijk heb je nikst te vrezen als je niks te verbergen hebt maar ontspannen is het allemaal niet voor de goedwillende burger. Daarbij; deze aanpak gaat echt niet het probleem oplossen. Wereldwijd zijn er zeer strenge aanpak methoden uitgeprobeerd, geen van allen hebben er ooit toe geleid dat het probleem erdoor opgelost werd en word. Deze acties lijken meer bedoeld om een signaal af te geven, de schrik erin te brengen terwijl criminelen zich daar nu juist weinig van aantrekken, dat is vaak zo bij die specifieke bevolkingsgroep namelijk. Gevolg: ongemakkelijke toestanden voor burgers en het te bestrijden probleem gaat nog dieper ondergronds afspelen.
Klaas (20-3-2019 om 08:40)
Top actie, moeten ze veel vaker doen. Het is niet meer normaal wat voor gespuis er rond loopt. Als je niets te verbergen hebt dan is een controle niet erg.
Alfie (20-3-2019 om 07:23)
Prima actie voor herhaling vatbaar.
jean (19-3-2019 om 23:50)
t,lijkt wel een razia,je zult maar niets met iets te maken hebben en daar 1,5u moeten doorbrengen totdat ze met zo,n hond door je auto zijn geweest,controle prima, maar iemand die van zijn werk komt een uur ophouden vind ik ver gezocht.
Cookie-instellingen beheren