Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Giftige stof vrijgekomen op terrein Thermphos

Toegevoegd: 28-03-2019, 16.08 uur
De hulpdiensten in Ritthem.
De hulpdiensten in Ritthem.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Op het voormalige terrein van Thermphos aan de Europaweg-Zuid in Ritthem zijn aan het begin van de middag medewerkers in aanraking gekomen met een giftige stof.


Volgens Omroep Zeeland werden de medewerkers blootgesteld aan een vrijgekomen, bijtende damp. Drie personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Op het moment dat de giftige en bijtende damp vrijkwam, waren er dertien mensen op het terrein voor saneerwerkzaamheden. Die medewerkers zijn allemaal door het ambulancepersoneel onderzocht. Verwacht wordt dat de drie personen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, vanavond weer naar huis kunnen.

Na het incident was er ook tijdelijk een rotte eierenlucht te ruiken. De veiligheidsregio heeft uit voorzorg omliggende bedrijven gewaarschuwd. Het lijkt erop dat die lucht zich niet buiten het voormalige Thermphos-terrein verspreid heeft.

Fosfor-producent Thermphos werd in 2012 failliet verklaard. Het terrein is zwaar vervuild met fosfor, asbest en nucleair materiaal en wordt nu nog steeds gesaneerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (29-3-2019 om 16:12)
je rook het in oost souburg ook die vieze rotte lucht vanmorgen
Fabeltjesland (29-3-2019 om 09:40)
Gelukkig maar dat die gifwolk op het thermphos terrein blijft hangen en daar in alle eeuwigheid blijft. Geloven ze zelf dat verhaaltje ook ? Dat baart met toch wel zorgen dat mensen die fabeltjes verkopen met die enorme gifbelt mogen spelen.