Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie gaat controleren vanuit touringcar

Toegevoegd: 01-04-2019, 17.27 uur - Update: 01-04-2019, 17.34 uur
Politie gaat controleren vanuit touringcar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het klinkt wellicht als een 1-aprilgrap: de politie die op smartphonegebruik in het verkeer controleert vanuit een touringcar. Maar niets is minder waar. In andere regio's is deze manier van controleren namelijk al eerder ingezet én met flink wat boetes als resultaat.

"In een touringcar zit je hoog. Daardoor kunnen we goed in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus wordt gevolgd door agenten in onopvallende auto’s en - motoren. Als de waarnemers vanuit de bus een (vrachtwagen)chauffeur met een smartphone bezig zien achter het stuur, geven deze dit door en de overtreder wordt dan staande gehouden en bekeurd", zo legt de politie uit.

Bij eerdere controles in andere regio's zijn al behoorlijk wat bekeuringen uitgedeeld. In Gelderland werden afgelopen zomer bij twee controles in totaal zo'n 750 boetes uitgeschreven. De touringcar met volgauto of -motor rijdt tot september door heel Zeeland en Brabant.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (6-4-2019 om 10:43)
Ik vind het uiteraard helemaal grandioos! Ik vind het alleen jammer dat ze het bekend maken, had liever na september gehoord dat er zoveel bekeurd waren dat ze nu echt een blokkeersysteem zouden invoeren. Dat is het enige dat helpt, het zijn namelijk gewoon junkies waar je mee te maken hebt.
the Equaliser (4-4-2019 om 21:40)
Ik meen dat toch zeker beroepschauffeurs hun chauffeurs diploma moet worden ingetrokken, maar ach, die hebben de oostblokkers toch niet eens en als ze gepakt worden krijgen ze 3 maanden uitkering mee om thuis te gaan feesten en vakantie houden. Ooit was de nederlandse transportsector toppie, en toen kwam de EU en het zou allemaal beter worden. alleen niet voor NL
Kees (4-4-2019 om 18:58)
@ gewoon motorrijden Waarom kan je niet bellen op de motor? Word vaak gedaan net als op de fiets. Maar is uiteraard levensgevaarlijk. Maar prima dat ze controleren. Boetes mogen naar 1000 euro van mij en grotere pakkans aub. En Jan een touringcar huren is niet veel duurder dan een transporter en er kunnen meer mensen mee. En de politie controleert naar 2 kanten he. Van mij mogen ze ook voor een maand het rijbewijs innemen
Anoniempje (3-4-2019 om 18:16)
Gaan ze die touringcar zeker heel dicht bij de plaatselijke macdonalds plaatsen ey haha...
gewoon motorrijden (3-4-2019 om 08:40)
gewoon motor rijden, kún je niet eens op je telefoon. Beter voor de verkeersdoorstroming, minder schadelijk voor het milieu vanwege minder benzineverbruik (de meeste althans), meer geconcentreerd tijden.
Tom Helgers (2-4-2019 om 10:21)
Prima! Allemaal opschrijven. Iedereen weet dat het gebruik van de smartphone in het verkeer levensgevaarlijk kan zijn. Zeker op wegen met tweerichtingsverkeer zoals je veel in Zeeland ziet.