Eerste bom Breskens tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 16-04-2019, 12.02 uur

De eerste bom is rond het middaguur tot ontploffing gebracht.
De eerste bom is rond het middaguur tot ontploffing gebracht.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij Breskens worden vandaag twee vliegtuigbommen gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De eerste bom is inmiddels met succes onschadelijk gemaakt.

De bommen, twee 500 pond lbs vliegtuigbommen van Engelse makelij, werden aangetroffen tijdens een vooronderzoek in het gebied Waterdunen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kon de bommen veiligstellen in afwachting van een geschikt moment om de bommen gecontroleerd tot ontploffing te brengen: vandaag dus. Het ontruimen van de omgeving bleek niet nodig.

De tweede bom zal naar verwachting rond 15.00 uur vanmiddag tot ontploffing worden gebracht. Volgens de gemeente zal de plof hiervan mogelijk hoorbaar zijn in de omgeving.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750