Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, zondag tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Duo met nepwapens in auto Ritthem

Toegevoegd: 29-05-2019, 08.20 uur
Duo met nepwapens in auto Ritthem
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De politie heeft dinsdagavond rond 23.30 uur op de Ritthemsestraat bij Ritthem twee airsoftwapens in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens het controleren van een voertuig.

Surveillerende agenten controleerden een personenauto en bij het aanspreken van de bestuurder, een 22-jarige man uit Vlissingen, zag één van de agenten iets in de auto liggen dat op een holster van een vuurwapen leek. Op verzoek van de agenten overhandigde de bestuurder het voorwerp en het bleek inderdaad een holster te zijn.

De bestuurder overhandigde de agenten vervolgens ook een airsoftwapen dat niet van echt te onderscheiden was en dus geschikt was voor afdreiging. Het wapen lag verscholen in een verborgen compartiment in de auto. De bijrijder, een 19-jarige Vlissinger, bleek even later ook in het bezit van een soortgelijk wapen.

Allebei de airsoftwapens, houders en patronen zijn door de politie in beslag genomen. De twee mannen worden later gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750