Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag vrij zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Breskens sleept boten naar haven

Toegevoegd: 31-05-2019, 14.44 uur
De inzet van woensdagavond. De inzet van donderdagavond.
De inzet van woensdagavond.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station Breskens is de afgelopen dagen twee keer ingezet: één keer voor een zeiljacht met motorproblemen en één keer voor een visboot die kampte met hetzelfde euvel.

De eerste melding was woensdagavond omstreeks 19.05 uur. Een visser had samen met zijn hond de haven verlaten maar al snel na het verlaten van de haven gaf de motor de geest. Via de schipper van het KNRM-station werd de Kustwacht ingeseind om de reddingbootbemanning te alarmeren. De redders waren snel ter plekke en konden het bootje naar Breskens slepen.

Donderdagavond werden de redders rond 21.45 uur opgeroepen nadat twee zeilers tijdens een tocht tussen Zeebrugge en Breskens hun motor wilden bijzetten maar deze niet bleek te werken. Het jacht dreef richting Hoofdplaat. Nadat twee opstappers waren overgezet is een sleepverbinding tot stand gebracht. Hierna is het jacht naar een werf gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750