Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag vrij zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jacht aan de grond op Westerschelde

Toegevoegd: 01-06-2019, 12.08 uur
Het jacht liep vast in de buurt van Rilland.
Het jacht liep vast in de buurt van Rilland.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij de Schaar van Valkenisse in de Westerschelde bij Rilland is vrijdagavond een jacht aan de grond gelopen. De KNRM Hansweert schoot te hulp.

De stranding werd rond 19.35 uur gemeld. De bemanning van de reddingboot Jan van Engelenburg constateerde ter plekke dat er echter niets anders opzat dan ankers uit te zetten en te wachten op hoog water. De opvarenden van het jacht vroegen de redders echter wel later terug te komen omdat ze niet in het donker naar Hansweert durfden te varen.

Enige tijd nadat het tij gekeerd was, vertrok de reddingboot rond 23.45 uur opnieuw naar het jacht. Nadat de ankers binnenboord waren gehaald kon het jacht met de overgezette opstappers achter de reddingboot aanvaren richting Hansweert. Onderweg kreeg het jacht echter voortstuwingsproblemen en daarom moest alsnog een sleepverbinding tot stand worden gebracht.

Pas rond 02.20 uur lagen de reddingboot en het jacht veilig afgemeerd in Hansweert.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrian (2-6-2019 om 08:53)
Het kan een ieder overkomen natuurlijk. Maar nu het vaarseizoen weer voor geopend wordt verklaard, komen ook gelijk de problemen naar voren. Heel veel jachteigenaren kijken de hele winter niet om naar hun jachtje/vaartuig voor groot onderhoud, zoals het volzetten van de brandstoftank, (dieselbugs en sludge.) leeghalen watertank, vorst,etc, etc. Ik zie het regelmatig dat ze aan boord komen na de winterperiode en direct weg willen. Mensen, kijk eerst eens alles na van de voortstuwing en voorkom onnodige stilval op open water in ieder geval. Veel mensen hebben dan ook nog niet eens fatsoendelijke landvasten om te meren. Zorg dat alles up to date is, dan hoeft de KNRM ook niet bij dag en ontij uit te rukken voor dit soort dingen. Goeie vaart!