Politie waarschuwt brugspringers én ouders

Toegevoegd: 02-06-2019, 10.55 uur

Borden bij de Draaibrug in Oost-Souburg waarschuwen potentiële brugspringers.
Borden bij de Draaibrug in Oost-Souburg waarschuwen potentiële brugspringers.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De Walcherse politie roept jongeren op om niet van bruggen af te springen en zo een frisse duik te maken. Met name bij de Draaibrug in Oost-Souburg gebeurt dit ’s zomers veelvuldig maar dat is volgens de politie zeker niet zonder risico.

“Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”, zo schrijft de politie in een oproep aan jongeren én ouders op Facebook.

Handhavende politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren zijn naar eigen zeggen "ook jong geweest" maar willen mensen toch op het hart drukken om een veiligere locatie te zoeken voor zomerse waterpret. Word je betrapt en krijg je een boete, dan bedraagt die overigens 140 euro.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (3-6-2019 om 18:30)
in mijn jonge jaren sprongen we van de postbrug af. na school de fiets pakken en naar het kanaal racen. van de brug--en van de palen en niemand zei iets. er wordt steeds meer verboden, alleen op belasting betalen is nog geen verbod: dat blijft een plicht en graag zoveel mogelijk..
Kees (3-6-2019 om 07:09)
Prachtig om de reacties van de azijn pissers te lezen, ben blij dat ik geen kind ben van een overbezorgde ouder.
Jac (2-6-2019 om 20:29)
Lang leven de verbodsmaatschappij, heb in mijn jong jaren honderden keren van die brug gesprongen en in het kanaal gezwommen. Gewoon je gezonde verstand gebruiken dan is er niets aan de hand. En al gaat er eens iets fout, jammer dan, daar leer je van. Nu leert de jeugd niets meer want ze mogen niets meer.
Pieter (2-6-2019 om 19:54)
@kees ja is goed. Maar als er een agent aan je deur staat om te melden dat je zoon/dochter is vermalen tussen de mechaniek van de brug omdat hij/zij niet zichbaar was op het moment van openen wil ik wel horen hoe je dan piept. Dat kinderen buiten spelen is zeker mooi maar er zijn genoeg plekken om te zwemmen in plaats van bij zo een draaibrug. Er zijn momenten dat de pret zonder echt geldige reden bederft wordt tijdens buitenspelen maar dit is wel een geldige reden voor een waarschuwing.
Michelle (2-6-2019 om 16:45)
@Kees, dus van jou mogen je kinderen van de brug afspringen. Moet kunnen is het motto van tegenwoordig met alle risico van dien! Niet bijster verstandig!
Henk de groot (2-6-2019 om 16:32)
Nou Kees , laat jij je kinderen dan maar lekker wel van de brug springen .... niet mauwen als ze gewond afgevoerd worden !!