Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Vele motorrijders op de bon na overlast

Toegevoegd: 01-09-2019, 23.22 uur
De motorrijders op de Brouwersdam.
De motorrijders op de Brouwersdam.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een groep motorrijder heeft vanmiddag en aan het begin van de avond voor nogal wat overlast gezorgd in Vlissingen.


De politie kreeg veel klachten uit de omgeving van de Boulevard. Het ging om een groep van 100 tot 150 motorrijders. Agenten hebben dan ook meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Motorrijders werden beboet voor de hard rijden over de Boulevard, burn outs, het negeren van geslotenverklaringen, onnodig geluid produceren en geen voorrang verlenen. De politie spreek van hufterig verkeersgedrag en trad daarom hard op in Vlissingen. Om hoeveel bekeuringen het gaat kon een woordvoerster vanavond nog niet zeggen.

Eerder vandaag werden er langs de N57 ter hoogte van Vierpolders bijna 200 motorrijders aan de kant gezet. Verschillende weggebruikers hadden de politie gebeld over het weggedrag van de groep. Ze zouden onder meer andere automobilisten hebben afgesneden op de A15 en over doorgetrokken strepen zijn gereden. Ook reden de motorrijders volgens de weggebruikers over de vluchtstrook en haalden ze rechts in. Omdat de politie hier de overtredingen zelf niet heeft gezien konden er geen bekeuringen worden uitgeschreven. Het is nog niet duidelijk of het om dezelfde groep gaat als in Vlissingen.

Ook maakte de wijkagent van Schouwen Duiveland op sociale media melding van een grote groep motorrijders op de Brouwersdam. Volgens een woordvoerder van de politie was de sfeer hier gemoedelijk en waren er geen problemen. Deze groep werd volgens de politie begeleid door twee motoragenten naar Vlissingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (8-9-2019 om 22:28)
Hopelijk zijn deze dienders net zo kordaat als de regio weer eens door een asociale trouwstoet geterroriseerd wordt.
bram goeree (4-9-2019 om 23:16)
of je voor of tegen motor rijders ben maakt niet toch .iedereen dient zich aan de wet te houden en wanneer je dit niet doet heb je kans dat je bekeurd wordt .en wat rijgedrag betreft .in iedere groep zitten aso's ,maar dit wil niet zeggen dat er dan de hele groep niet deugd .wat ik wel vind dat de lontjes steeds korter worden en dat de acceptatie voor de medemens steeds kleiner wordt .dat is een groot probleem zeker ook in het verkeer .hou rekening met ouderen want later hoor je daar ook bij en ben je blij dat je met het beroerde openbaar vervoer in Zeeland toch nog op bezoek kan met eigen vervoer
Jan (2-9-2019 om 23:29)
Helemaal eens met Bas. Kijk morgenochtend maar wat een dwazen er in de auto zitten op naar het werk. Bumperklevend op de linkerrijstrook.. elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Wordt me daar toch een partij beroerd gereden zeg. Zelf vind ik wel dat de motorrijders met zo'n grote groep beter een circuit op kunnen gaan. Maar ja groepsdruk en haantjesgedrag op de openbare weg levert dit soort gedrag op.
flapje (2-9-2019 om 19:12)
wat een actie van de politie, mogen ze de rest van de tijd flink de ogen open houden, want er zijn flink wat gefrustreerde , aso motorrijders ( sukkels )
Bas (2-9-2019 om 17:48)
Dat rechts inhalen op de A15 waar sommige automobilisten diep door geraakt zijn betekend dat zij zelf niks op de linkerbaan te zoeken hadden. Als je op de juiste plek op de weg rijdt kan dat niet. Over die andere overtredingen laat ik me niet uit. Verder is zondag wel de dag dat de minder bekwame automobilisten hun voertuig uit gaan laten. De zondag rijders en dienen andere wel lief voor hun te zijn.
Ad Badlegs (2-9-2019 om 16:43)
Voortaan allemaal een wit lintje aan je stuur hangen en zeggen dat het een bruiloft is, waar je dan allemaal mee weg komt...