Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, zondag tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie neemt wapens in beslag op braderie

Toegevoegd: 07-09-2019, 14.03 uur
De politie raadt mensen die dergelijke wapens gekocht hebben om deze te vernietigen.
De politie raadt mensen die dergelijke wapens gekocht hebben om deze te vernietigen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Op de braderie in Kruiningen zijn volgens de politie vandaag speelgoedwapens verkocht die erg leken op echte pistolen. “Ze zijn daarmee voor afdreiging geschikt en verboden”, zo laat de politie weten.

De politie kreeg om 11.00 uur een melding dat op de braderie twee jongemannen met een vuurwapen gezien waren. De melder had de indruk dat het duo wat van plan was. Het zou gaan om een pistool. Agenten voorzien van kogelwerende vesten gingen vervolgens op onderzoek uit.  De twee bedoelde jongemannen werden niet meer aangetroffen maar de agenten zagen wel dat vanuit een kraam zwartkleurige speelgoedpistolen werden verkocht.

De wapens leken volgens de politie op echte pistolen en waren daarmee geschikt voor afdreiging. Dergelijk speelgoed is in Nederland verboden omdat het er echt uit ziet en dus gebruikt kan worden bij een beroving of overval.

Het speelgoed, dat in kratten was opgeslagen,  is in beslag genomen. Het gaat om enkele tientallen speelgoedpistolen.  De politie raadt bezoekers die eerder vandaag al dergelijke wapens gekocht hebben om deze te vernietigen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Cijsouw (9-9-2019 om 23:25)
Onbegrijpelijk dat na zoveel negatieve publiciteit er nog steeds handelaren rondlopen die net doen of ze va niets weten.
Ik (9-9-2019 om 19:33)
Dat deze man ze nog steeds verkoopt sta ik van te kijken, want hij heeft in de tijd dat mijn kleinzoon spulletjes verkocht waar hij niet meer mee speelde. En van die centjes heeft hij toen ook zo'n pistool gekocht met goudkleurige ijzeren bolletjes waar hij mee kon schieten. Daar zijn we met meerdere mensen zo kwaad op geweest dat wij de politie belde, maar voordat ze kwamen was die man verdwenen.
Bart (8-9-2019 om 12:17)
Wat een verrassing!! Er worden al speelgoedwapens op die braderie verkocht zolang ik me kan herrinneren. Dat daar niet eerder naar gekeken werd...
Kees (7-9-2019 om 19:42)
Uiteraard in beslag genomen. Men is nog met kogelwerende vesten aan gaan zoeken naar de onverstandige jongelui maar die zijn niet gevonden. Erg stom van die man om op een markt in het openbaar wapens te verkopen. Dat kost hem een mooi strafblad verkoop van wapens en munitie zonder vergunning. Er worden steeds overvallen en bedreigingen gepleegd en ook inbraken juist met speelgoed wapens.