Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhouding voor fataal ongeluk nieuwjaarsnacht

Toegevoegd: 09-10-2019, 19.44 uur
De uitgebreide reconstructie in de Sottegemstraat.
De uitgebreide reconstructie in de Sottegemstraat.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - De politie heeft maandag een verdachte aangehouden in het lopende onderzoek naar het dodelijke ongeval op de Sottegemstraat in Vlissingen afgelopen nieuwjaarsnacht.


Bij het ongeval overleed een 24-jarige fietser uit Utrecht. De verdachte, een 37-jarige Poolse man, is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij uitgebreid is gehoord. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Donderdag heeft de rechter-commissaris besloten dat de verdachte twee weken langer in voorarrest moet blijven zitten.

Door de verkeerspolitie is in nauwe samenwerking met de wijkpolitie, de forensische opsporing, recherche, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Openbaar Ministerie uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Afgelopen juli heeft de politie nog een uitgebreide reconstructie gedaan in de Sottegemstraat.

Tijdens het lopende onderzoek is gebleken dat er een verband is geweest tussen het fatale ongeval en het crashen van een personenauto in de Burgemeester van Woelderenlaan enkele minuten daarna. De nu aangehouden verdachte werd toen, ernstig gewond, in de nabijheid van het gecrashte voertuig aangetroffen. Hij is destijds met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (10-10-2019 om 07:42)
Nauw samenwerken met:Wijkpolitie,De forensische opsporing,Recherche, Het Nederlands Forensiech Instituut.Openbaar ministerie Zijn er misschien wat instanties over het hoofd gezien?Belachelijk. Het was direct na het aan rijden fietser en de botsing bekend dat het de zelfde persoon ging.Hopelijk hebben ze niet vergeten Alcoholpromiel op te meten Maarja ,gewoon een geldverslinderd systeem.
Cookie-instellingen beheren