Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor piepende CO-melder

Toegevoegd: 13-12-2019, 09.09 uur
Brandweer rukt uit voor piepende CO-melder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De brandweer van Oostburg is donderdagavond opgeroepen nadat in een woning een koolmonoxidemelder was afgegaan.


De melding werd rond 19.25 uur gedaan vanuit een woning aan de Oude Kerkstraat. De brandweer heeft ter plaatse diverse metingen gedaan maar er werd geen verhoogde waarde koolmonoxide gemeten. "Waarschijnlijk was de melder defect", zo concludeert de brandweer op Facebook.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, wordt door de brandweer vaak als sluipmoordenaar bestempeld. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis.

Koolmonoxidevergiftiging komt vaak door verkeerd stoken of verkeerd geïnstalleerde of slecht werkende verbrandingstoestellen als geisers en cv's. Wat de oorzaak was in Schore is volgens de brandweer nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren