Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zeven jaar cel voor verkrachten vrouwen

Toegevoegd: 19-12-2019, 15.49 uur
Zeven jaar cel voor verkrachten vrouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 34-jarige S. T. uit Vlissingen, die ervan werd ervan verdacht dat hij de afgelopen twee jaar zeker zes vrouwen op zeer brute wijze heeft verkracht tijdens het daten, is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot zeven jaar cel plus het betalen van 47.000 euro schadevergoeding.


Van de zes verkrachtingen, waarvoor tien jaar cel was geëist, vond de rechtbank er twee niet bewezen. T. kwam met zijn slachtoffers in contact via datingsites. Na enkele afspraakjes sloeg hij toe, stelde het Openbaar Ministerie (OM) nadien. De vrouwen werden soms eerst bedwelmd. Ze werden ook geboeid, geslagen en op grove wijze verkracht. Eén van zijn slachtoffers raakte daardoor inwendig ernstig gewond.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat T. “een grove inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke, psychische en, meer in het bijzonder, seksuele integriteit van de vrouwen. Ook in de toekomst zullen zij de consequenties daarvan nog ondervinden wanneer ze bijvoorbeeld opnieuw een relatie aangaan”.

T. zei tijdens de behandeling van de zaak half oktober dat het allemaal wel meeviel, temeer omdat de vrouwen na de seks terugkwamen. Hij noemde de seks welliswaar ruig en dominant maar er zou wel sprake zijn geweest van wederzijdse instemming. Zijn advocaat vroeg daarom om vrijspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ziek (20-12-2019 om 14:51)
das net zoveel alls de strafeis voor die Hagenees die meisjes afperste met naaktfoto's. zo zie je maar dat justitie de weg he-le-maal kwijt is. brute verkrachtingen staan gelijk aan afpersing. Tja, de nederlandse overheid is zelf het grootste probleem van dit land. ik zeg "de botte bijl door die ambtenarij". oneervol ontslag, schade terugbetalen, nooit meer werken voor de overheid, gevangenisstraffen, dat soort dingen
Wouter (20-12-2019 om 11:28)
En daar heeft hij zeven hele jaren voor gekregen? voor het verwoesten van 6 levens! wat een rechtstaat hebben wij toch mensen. In Iran/Irak mag je daarvoor aan een bouwkraan bungelen midden op de markt en dat verdienen ze ook
Was er niet bij (20-12-2019 om 09:21)
Misschien waren de eerste dates wel gewoon leuk en gezellig en sloeg hij daarna om naar een duvel? Staat nergens dat ze meerdere keren zijn verkracht.@kees
Peter (19-12-2019 om 22:24)
Met goed gedrag zo weer terug op straat in deze verrotte maatschappij. Gluiperds van advocaten afschaffen.
TT (19-12-2019 om 21:38)
Ernstige zaken, zonder de ernst ervan te willen ondermijnen wil ik toch mijn verbazing uitspreken over het feit dat de slachtoffers na zo'n ervaring met dit figuur naar hem teruggingen. Men zou toch denken dat een ezel zich in het algemeen niet twee keer stoot aan dezelfde steen.
Markus Gulagius (19-12-2019 om 18:08)
7 jaar voor 6 verkrachtingen goed gedrag jaartje er af? kan ie over een paar jaar weer een half dozijn verkrachten