Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorwaardelijke celstraf vanwege fataal ongeval

Toegevoegd: 20-03-2020, 14.32 uur
Voorwaardelijke celstraf vanwege fataal ongeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 61-jarige M. H. uit Temse (België) is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een rijontzegging van een jaar. Dit alles vanwege een ongeval met fatale afloop in Breskens, begin april 2017.


De man reed destijds in Breskens al slingerend met zijn scooter tegen een wandelaar op. Hij voelde zich niet goed, zag dubbel, was zijn evenwicht kwijt, maar kon nog heel goed rijden, vertelde hij de rechters. De wandelaar belandde met onder meer een gebroken rug en - ribben in een ziekenhuis en werd later naar zijn woonplaats in Duitsland vervoerd, waar hij overleed.

Er was een gevangenisstraf van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk en een rijverbod voor twee jaar tegen zich geëist. De Belg moet ook een boete van 2400 euro betalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doop! (20-3-2020 om 15:41)
Dus eigenlijk is deze man twee jaar op vrije voeten geweest en heeft gewoon rondgereden ?
Koos P. (20-3-2020 om 14:40)
Je rijd iemand dood en komt er mee weg met een voorwaardelijke straf en een geldboete??? Is dat de waarde van een mensenleven tegenwoordig?
Cookie-instellingen beheren