Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 153 km

IC-helikopter haalt patiënten op in Terneuzen

Toegevoegd: 01-04-2020, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De speciale intensive care (IC)-traumahelikopter heeft vanmiddag twee patiënten opgehaald in het ziekenhuis in Terneuzen.


De helikopter landde even na half één voor de eerste keer bij het ZorgSaam-ziekenhuis De Honte aan de Wielingenlaan om een patiënt op te halen. De persoon werd vervolgens naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht. Nadat de helikopter hier was geland, werd een nieuwe vlucht aangekondigd tussen deze beide ziekenhuizen. Ook nu moest een patiënt worden overgebracht vanuit Terneuzen naar het Erasmuc MC in Rotterdam. Rond 15.50 uur landde de helikopter voor de tweede keer bij op het helidek van het ziekenhuis in Terneuzen.

De IC-helikopter Lifeliner 5 is speciaal bedoeld om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren tussen ziekenhuizen in het gehele land. De helikopter is sinds vorige week dinsdag inzetbaar tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Het traumateam heeft als thuisbasis Volkel. Maandag kwam de helikopter voor het eerst naar Zeeland. Toen werd een patiënt vanuit het VieCuri Medisch Centrum in het Limburgse Venlo overgebracht naar het ziekenhuis in Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes.

De helikopter (type H145) is beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt indien nodig in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken met het coronavirus. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (1-4-2020 om 23:11)
Wat ingrypend allemaal .Ik heb diep en diep respect voor de verpleegkundege en artsen voor zoo intense en ingrypent werk wat ze doen Capeau veel sterkte en kracht en wysheid toegewenst
Sebastian (1-4-2020 om 21:48)
Op andere media staat te lezen dat het patienten waren die men eerder van Brabant naar Terneuzen verplaatst had. Het kan toch niet echt niet dat men zieke mensen zoals een pakketje heen en weer door het land stuurt!?
Cookie-instellingen beheren