Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

VRZ: 'Bel niet de politie over groepen mensen'

Toegevoegd: 07-04-2020, 21.29 uur
VRZ: 'Bel niet de politie over groepen mensen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept op niet de politie te bellen over groepen van meer dan twee personen.

"De politie krijgt nog steeds veel telefoontjes met meldingen over groepen van meer dan twee personen. We willen je graag verzoeken hiervoor niet de politie te bellen. De politie heeft het namelijk momenteel erg druk en kan niet op alle meldingen af gaan", zo zegt de VRZ.

Zie je een groep van meer dan twee personen? Dan roept de Veiligheidsregio op om elkaar aan te spreken. "Uiteraard waar dit kan en natuurlijk op gepaste afstand", zo zegt de VRZ.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (8-4-2020 om 08:33)
Mensen zelf aanspreken op hun gedrag???? wake up VRZ!!! dat durft niemand meer gezien de zovele slachtoffers van zinloos geweld !
Jan (8-4-2020 om 07:05)
Dat je mensen aanspreek OK maar dan heb je hier in het dorp verkeerd,dan krijg je naar je geroepen waar bemoei jij je eigen mee!!!!
Blaaskaak cultuur (7-4-2020 om 23:28)
Typerend de overheid, wel strenge dreigregels, maar handhaving, dat moeten we zelf dan maar doen ? Het aantal geweldplegingen was toch al hoog ? Wederom zie ik dit als falen van de overheid die niet in staat blijkt hun eigen wetten en regels daadkracht en inhoud te geven. Met die financieële regeltjes zijn ze anders altijd wel accuraat genoeg.
Boa (7-4-2020 om 22:17)
Waarom niet meer zichtbare boa,s op straat normaal struikel je er bijna over Nu zie je ze bijna nergens meer waar hebben die gasten zich verstopt Dan kunnen zij de mensen waarschuwen of bekeuren dan krijt de politie ook wat meer lucht om op andere incidenten te reageren