Weerbericht:
Sluierwolken, vooral in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.50 uur
Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

IJZENDIJKE - Een vrouw is zondagmiddag in IJzendijke op het fietspad aangereden door een wielrenner. De wielrenner is er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor gegaan.

Politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Facebook weten dat de aanrijding rond 15.00 uur plaatsvond op de Turkijeweg. Een echtpaar wandelde over het fietspad richting de Watervlietseweg. Een wielrenner die achter het echtpaar fietste schreeuwde naar hen dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd hierop aangereden door de wielrenner. Door de klap kwamen zowel de vrouw als de wielrenner ten val. De vrouw had pijn in haar arm en bleef op de grond zitten om bij te komen.

Na een discussie over de schuldvraag koos de wielrenner eieren voor zijn geld en reed, zonder zijn identiteit bekend te maken, snel weer weg. Het zou gaan om een Nederlandse wielrenner. De politie verzoekt de wielrenner zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper: (8-4-2020 om 15:43)
wielrenners denken dat ze alles mogen, en zeker met een groepje. hij denkt dus door te schreeuwen dat hij voorrang kan nemen, het is gewoon een aso en vinden doen ze hem wel hoop ik.
Kees (8-4-2020 om 15:34)
Er zijn ook wielrenners die zich netjes gedragen hoor.
Drica (8-4-2020 om 15:09)
Als ik naar de reacties van Martin en Wielrenner kijk dat had de wielrenner/fietscrimineel het volste recht om zich zodanig op het fietspad dat ook als wandelpad dienst doet te gedragen. Ik vind dat mensen op een wielrenners/race fiets zich voortbewegen , zich op de weg moeten vermaken het fietspad is geen racebaan. Bij georganiseerde uitstapjes van deze semi sporters wordt de weg afgezet en zijn er verkeersregelaars. Ik hoop dat er buren of familie van deze fietspadcrimineel toch nog ff aan de bel trekken en de id van deze fietspadcrimineel bekend maken. Het is je burgerplicht om iemand in nood te helpen. Het is een wet dat je de plek van een ongeluk niet mag verlaten zonder je bekend te maken. Ik wens het echtpaar veel sterkte.
mic (8-4-2020 om 14:44)
Maak het ook zo vaak mee , te bedonderd om even snelheid terug te nemen . Green groter aso volk als wielrenners
een inwoner (8-4-2020 om 14:42)
Wat een min gedrag om door te fietsen Gewoon bizar .
Wielrennert (8-4-2020 om 14:02)
Wat een tendentieus bericht om een wielrenner in een verkeerd daglicht te stellen. Kijk even hoe het fietspad eruit ziet, gewoon twee banen met onderbroken strepen vanwege tegenliggers. Als je daar wilt lopen/wandelen, zorg je dat je beiden binnen de belijning blijft. Het liefst aan de kant van het tegemoetkomend fietsverkeer, anders blijf je alsmaar achterom kijken. De lezing van de fietser vindt men niet meer belangrijk. Ik maak deze situatie regelmatig mee, en ja, ik heb een bel. Vaak hoort men die niet en bel je zelfs op 10 meter afstand nog even. En uiteindelijk roep je ook wel eens, als een reactie uitblijft. . Dan schrikt men en gaat iedere wandelaar een andere kant op. Gevolg: Ongeval.