Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Felle brand in kledingwinkel Oost-Souburg

Toegevoegd: 10-05-2020, 15.35 uur - Update: 10-05-2020, 18.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - Zondagmiddag heeft een felle brand gewoed in kledingwinkel in Oost-Souburg. Bij de brand kwam veel rook vrij en dat zorgde voor de toestroom van veel publiek.


Het vuur ontstond rond 15.20 uur in het pand van John's Men & Women aan de Kanaalstraat. Enkele minuten na de eerste melding werd het incident opgeschaald naar een middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ingezet. De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Om 16.20 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.
 
Het gaat volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om een pand met op de begane grond een modezaak en bewoning op de verdieping. Beide zijn vanwege de rook- en roetschade onbewoon- en onbruikbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade en het organiseren van tijdelijk onderdak voor de bewoners.

De naastgelegen woningen zijn tijdens de brand door de brandweer ontruimd. Beide woningen worden door de brandweer geventileerd. Bij de brand raakte niemand gewond. Het voorval trok veel bekijks. De politie heeft samen met de buurtpreventie de omgeving afgezet en mensen op afstand gehouden. De Veiligheidsregio roept ook op om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Neville (15-5-2020 om 15:16)
Er is hier in dit topic niemand geslaagd voor begrijpend lezen. Ik insinueer niet dat er een publiek nodig is of niet of dat je je geen zorgen mag maken om ander mans gezondheid etc. Ik zeg alleen kort en bondig lekker gewerkt door de brandweer en er word zielig geklaagt soor mensen die online een sterkere mening hanteren dan in de werkelijkheid. Zig heuze nsb praktijken aanmeten om een anders leven net zo zuur te maken als dat van hun.. Een hoop wilde suggesties door Jan en P etc, wilde fantasien die alleen leven hebben en uw hoofd. Lees en reageer op het geen geschreven staat.
Jan (11-5-2020 om 17:07)
@ Neville, kunt u mij misschien uitleggen welke nsb praktijken en corona nasi's er zijn geweest? Bent u misschien door de politie/buurtpreventie weggestuurd zodat u niet met uw neus vooraan kon staan. Ben zelf namelijk niet aanwezig geweest, was me te druk.
Gybrus (11-5-2020 om 13:23)
@neville en @Bram: Er staat een huis in de fik, rot op......ga naar huis en loop niemand voor de voeten. Een brand heeft geen toeschouwers nodig, want anders zou de brandweer wel met mobiele tribunes komen.
P (11-5-2020 om 11:24)
@Neville, hoezo zou opeens de afstand regel niet meer gelden voor toeschouwers van iemands persoonlijke leed. Vertel mij wat jou bevoorrecht maakt in dit dat jij andere in gevaar brengt puur omdat jij kan toekijken hoe andermans levenswerk af fikt.
Fred (11-5-2020 om 07:40)
Ik denk dat iedereen zijn eigen verantwoording moet nemen, bij het al of niet afstand bewaren, Ik ben er ook niet voor om mensen aan te geven bij een kliklijn o.i.d. Maar als je leest dat de politie en handhavers bij het minste geringste vermoeden van samenscholing en te weinig afstand houden een bekeuring schrijven, Had ze ze hier wel eens op mogen treden. Al is het alleen maar om mensen het gevoel te geven dat de regels voor iedereen gelden en niet alleen de makkelijke prooien op de bon gaan.
Bram (11-5-2020 om 07:27)
Staat een huis in de brand rot op met je 1.5 meter. Sowieso houd dat geen stand en dat is maar goed ook! Sterte voor deze mensen!
Cookie-instellingen beheren