Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 172 km

Visser aangehouden bij zoekactie Oosterscheldekering

Toegevoegd: 31-05-2020, 16.32 uur - Update: 31-05-2020, 18.27 uur
Door: Roland de Jong & Tim Koster

NEELTJE JANS - Bij Neeltje Jans heeft zondagmiddag een grote zoekactie plaatsgevonden nadat er melding was gemaakt dat er mogelijk een persoon naar beneden gesprongen was. Na de zoekactie is er één persoon aangehouden die zich op de Oosterscheldekering bevond en aan het vissen was.


De melding kwam rond 15.50 uur binnen bij de hulpdiensten. Hierop werd in eerste instantie alleen de KNRM-reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans gealarmeerd maar al snel werden ook een Kustwachtvliegtuig en een Kustwachthelikopter opgeroepen. Ook de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle is ingezet en de strandwacht zocht ook mee. Na diverse zoekslagen te hebben gemaakt in de richting van de Noordzee kwam bij de hulpdiensten het bericht binnen dat er een man gezien was bij één van de pijlers van de Oosterscheldekering. De man, een 53-jarige Rotterdammer, is ter plekke door de politie aangehouden.

Mogelijk is de aangehouden man de persoon waarvoor in eerste instantie een zoekactie werd opgestart. Het is niet bekend of de man naar beneden gesprongen of geklommen is om op deze plek te kunnen vissen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren