Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger (22) bedreigt agent met de dood

Toegevoegd: 08-06-2020, 22.30 uur
Vlissinger (22) bedreigt agent met de dood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Een 22-jarige man uit Vlissingen is vanmiddag tijdens een bromfietscontrole op het Baskenburgplein in Vlissingen onder hevig verzet door de politie aangehouden omdat hij één van de agenten met de dood bedreigd had. De agenten waren genoodzaakt pepperspray in te zetten.


De politie hield vandaag in Vlissingen diverse bromfietscontroles vanwege binnengekomen overlastmeldingen. Bij een controle op het Baskenburgplein werd een snorfietser aan de kant gezet. De bromfiets bleek een te hoge constructiesnelheid te hebben. De bestuurder die al vaker door de politie aan de kant is gezet gedroeg zich erg recalcitrant en opstandig.

Om mogelijk drugsgebruik te controleren wilde een politieman een speekseltest bij de man afnemen. De man weigerde om hier aan mee te werken. Hij bedreigde daarop één van de agenten met de dood waarop besloten werd de man aan te houden. De verdachte wist echter te ontkomen en sloeg op de vlucht. Toen de man weer werd aangetroffen verzette hij zich hevig. Hij werd met pepperspray bespoten en uiteindelijk overmeesterd.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny (10-6-2020 om 12:04)
@pietje zou ik ook niet doen als ik jouw jou reactie zegt denk ik wel genoeg , respect voor politie , handhaving en ambulance is ver te zoeken opvoeding heet dat dat hebben sommige blijkbaar niet gekregen .
@pietje (10-6-2020 om 08:34)
....natuurlijk heb je dan een kenteken of iets nodig, hoe wil je anders aantonen wie de aanrijding heeft veroorzaakt. Ik zou niet gaan solliciteren als rechercheur piet!
Danny (10-6-2020 om 08:22)
Dat is de mentaliteit tegenwoordig, normen en waarde zijn ook ver te zoeken, het wordt tijd dat de dienstplicht weer wordt ingevoerd. En Pietje@ ik heb ook regelmatig een boete maar als we ons aan de regels houden ….
Peter Quest (9-6-2020 om 16:46)
Ach als je al boe zegt voelt oom agent zich al aangesproken. Die aangifte van doodbedreiging neem ik al niet meer serieus. Ik zeg, gooi die gast in een politiebusje zet hem vasten effe lekker laten zitten. Nu eens niet zielig doen beste politie. Gewoon eens optreden.
Mar (9-6-2020 om 16:28)
@Pietje Je zeurt.
Jan uit Vlissingen (9-6-2020 om 13:34)
@Pietje, wel eens bij stil gestaan dat het manneke wat ze aangehouden weleens van het zelfde allooi kan zijn als de persoon uit uw verhaal?