Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politiehond bijt inbreker bij aanhouding

Toegevoegd: 14-06-2020, 14.17 uur
Politiehond bijt inbreker bij aanhouding
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

SPUI - Een 17-jarige inbreker uit Axel is vanmorgen na een zoekactie door politiehond Barry gevonden. De jongen is gebeten bij zijn aanhouding.


Bewoners belden rond 06.50 uur de politie toen zij werden opgeschrikt door een inbreker in hun woning. Ze zagen iemand weglopen en gingen er achteraan. De inbreker verstopte zich vervolgens in een natuurgebied.

Meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse en speurhond Barry werd ingezet. Deze kon de inbreker vinden waardoor de jongen kon worden aangehouden. De verdachte werd tijdens zijn aanhouding gebeten door Barry. De jongen zit vast voor verhoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K.R (18-6-2020 om 13:19)
idd peanuts voor Barry!! Love you..
Fabiola (16-6-2020 om 19:02)
"Go Barry Go"
Rene (16-6-2020 om 12:02)
Beste @rene Een aanhouding door een agent levert per definitie alleen maar verdachten. Zij zijn er om schuld aan te wijzen en een rechter bepaalt of dat jij daadwerkelijk schuldig bent. Bijtende honden dienen net als een nekklem niet ingezet te worden daar er geen absolute controle over is. En zeker niet bij MINDERJARIGE KINDEREN. Als we toch bijdehand gaan doen. De hond is gebruikt om de verdachte te vinden, vervolgens is hij gebeten bij zijn aanhouding. Eenmaal opgespoord kan je een minderjarig kind wel aan met je handen en ben je niet afhankelijk van de snijtanden van je hond neem ik aan? @Tom Daar is het schering en inslag, goed advies. @GJ Bovenstaande. Het minderjarig kind was opgespoord en vervolgens is het aan de hond overgelaten.
Hippo (16-6-2020 om 09:45)
Hulde voor Barry, goed gedaan jochie!!
Gj (15-6-2020 om 21:03)
@rene. De politiehond gaat op een geurspoor af wat bij plaats incident geroken wordt. Als de hond je vindt zal de agent je op gepaste wijze adviseren om te stoppen. Zo niet dan zal het hondje je wel helpen. Als je sochtends aan het wandelen bent en iemand roept stop politie ga ik niet rennen hoor
@Rene (15-6-2020 om 14:56)
Pacifistische dweil, zijn er 's ochtends meer mensen op de vlucht voor de politie die voldoen aan een bepaald signalement? Zou wel héél toevallig zijn, niet? Er wordt immers in het artikel niet aangegeven dat de gebeten persoon níet de verdachte was.
Cookie-instellingen beheren