Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehond bijt inbreker bij aanhouding

Toegevoegd: 14-06-2020, 14.17 uur
Politiehond bijt inbreker bij aanhouding
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

SPUI - Een 17-jarige inbreker uit Axel is vanmorgen na een zoekactie door politiehond Barry gevonden. De jongen is gebeten bij zijn aanhouding.


Bewoners belden rond 06.50 uur de politie toen zij werden opgeschrikt door een inbreker in hun woning. Ze zagen iemand weglopen en gingen er achteraan. De inbreker verstopte zich vervolgens in een natuurgebied.

Meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse en speurhond Barry werd ingezet. Deze kon de inbreker vinden waardoor de jongen kon worden aangehouden. De verdachte werd tijdens zijn aanhouding gebeten door Barry. De jongen zit vast voor verhoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (15-6-2020 om 14:14)
@Rene: ga lekker in Amerika wonen!
Martin de Neef (15-6-2020 om 11:37)
@ Rene: zelden zoveel onzin in zo weinig zinnen gezien. Top gedaan van de hond en de politie.
Rene (15-6-2020 om 08:52)
Wat is dat toch dat als er een artikel is waarbij een politiehond bij de opsporing van de verdachte is gebruikt, dat die verdachte dan niet hard genoeg gebeten kan worden wat de lezer betreft? Honden nemen meer waar met de neus, maar schuld of onschuld kennen ze niet. Om 7 uur sochtends zijn er wel meer mensen in een natuurgebied te vinden. Voor je het weet heb je een politiehond de pezen in je arm stukbijtend en een juichend thuispubliek. Denk toch eens na. Bij onschuld de hond een spuit en de betrokken politiemensen minimaal 5 jaar cel en heropvoedingscursussen. Ook op staande voet ontslag voor alle betrokken leidinggevenden die dag. Zo reageren we toch niet op elkaars handelen mensen? Onschuldig tot schuld bewezen is.
Rein (14-6-2020 om 17:14)
Hondje heeft zijn werk prima gedaan! Hoop dat dat gastje goed gebeten is.
Peter Willeboordse (14-6-2020 om 15:21)
Hoop dat de politiehond flink heeft doorgebeten
Henk de Bree (14-6-2020 om 14:52)
dat risico was hij van bewust om gepakt te worden nudoor een hond dat hij zelf de mediche kosten draagten de media er voor op laten draaien
Cookie-instellingen beheren