Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 90 km

Extra snelheidscontroles op snelwegen

Toegevoegd: 18-06-2020, 14.15 uur
Extra snelheidscontroles op snelwegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wie de komende tijd de snelweg opgaat, doet er goed om aan om de snelheidsmeter extra goed in de gaten te houden. De politie gaat namelijk extra controleren.


Sinds 16 maart mag overdag nog maar 100 kilometer per uur gereden worden. Om te onderzoeken in hoeverre weggebruikers zich aan de nieuwe maximumsnelheid hielden, zijn volgens de politie de afgelopen maanden verschillende zogeheten 0-metingen uitgevoerd.

“Na een goed begin is de laatste weken te zien dat de snelheid steeds vaker wordt overschreden, met diverse verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg”, zo laat de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant weten. De komende tijd zal volgens de politie daarom meer worden gecontroleerd op het naleven van de maximumsnelheid. “Dit zal zowel opvallend als onopvallend gebeuren”, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike (18-6-2020 om 19:08)
Vooral doen Peter! Daarmee breng je jezelf en anderen in gevaar. Persoonlijk vind ik dit alleen maar prettig. Zelf van de week een onveilige situatie meegemaakt, waarbij een bestuurder bijna op mijn auto botste. Vervolgens krijg jij een middelvinger terwijl je je netjes aan de snelheid houdt...
Ik (18-6-2020 om 18:22)
Controleer en bekeur dan ook de bestuurders die onnodig ruim onder de maximum snelheid rijden. Dat is mi. Veel gevaarlijker en een paar km te hard.
Ben (18-6-2020 om 18:09)
Haha extra controleren. Die ene flitser die altijd bij Rilland staat? Gewoon weer terug naar 130, zit je veel actiever achter het stuur.
Collin (18-6-2020 om 18:00)
Het is dan ook een belachelijke, slaapverwekkende snelheid , waardoor je onderweg goed ziet dat de mensen sneller afgeleid worden. Tijd genoeg om even op de telefoon te gaan, puur uit verveling
willem (18-6-2020 om 17:58)
prima--zoveel mogelijk verkeer hufters verbaliseren en de straffen minstens vervijfvoudigen.. bij herhaling rijbewijs innemen en auto verkopen--ze leren het anders nooit af.
hansi (18-6-2020 om 17:26)
@peter. Wil je over je problemen praten? @pieter helemaal met je eens. Of het helpt om de stikstofuitstoot te beperken, weet ik niet. Maar minder benzine gebruiken bij deze snelheid is wel leuk. Dat voel je in je portemonnee. De meeste Nederlanders lijken net 4 à 5 jarigen. Als pappa niet kijkt, doe ik het lekker toch. Dus hard rijden als er geen controle is.
Cookie-instellingen beheren