Weerbericht:
Perioden met zon, ook enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Twee arrestaties in centrum Middelburg

Toegevoegd: 27-06-2020, 12.32 uur
Twee arrestaties in centrum Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is vannacht in het centrum van Middelburg even onrustig geweest nadat de politie een 17-jarige jongen uit ’s-Heer Arendskerke had aangehouden.


Op de hoek van de Vlasmarkt en de Penninghoek spraken agenten rond 01.15 uur een groepje jongens aan. De jongens waren onder invloed en één van hen was volgens de politie erg brutaal. De anderen namen zijn gedrag over en de politie besloot de 17-jarige aan te houden. “Omdat hij zich verzette, werd hij naar de grond gebracht en geboeid”, zo vertelt de politie.

Tijdens het incident haalde een andere jongen twee stokken. Ondertussen waren al meerdere politie-eenheden ter plaatse gekomen. Omdat de jongen met de stokken niet naar de agenten luisterde, werd pepperspray tegen hem gebruikt. Dit had volgens de politie aanvankelijk weinig effect maar ook hij kon worden aangehouden.

Deze 18-jarige Middelburger verzette zich hevig. “Hij schopte een agent en bedreigde de agenten”, zo zegt de politie. Met het nodige geweld door de agenten werd de jongeman onder controle gebracht en geboeid. Volgens de politie waren er veel omstanders aanwezig. Zij moesten met wapenstokken op afstand worden gehouden.

De beide arrestanten werden naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden vandaag verhoord. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ano niem (28-6-2020 om 16:08)
een inwoner Wat fijn dat u de perfecte opvoeder bent. En wat kunt u goed oordelen vanaf uw stoel. Helemaal top.
Michel (28-6-2020 om 13:25)
Dikke pluim voor de Politie. Aan allen die dit optreden van de politie afkeuren, jullie moeten je schamen want door deze reactie keuren jullie het aso-gedrag van dit tuig goed.
@Lingo (28-6-2020 om 12:20)
Waarschijnlijk omdat ie niet goed kunt lezen.. In het wetboek staat dat drinken onder de 18 niet is toegestaan. Dus brutaal + drinken = een fikse boete ;)
ger (28-6-2020 om 09:07)
ha het wetboek is al lang achterhaald ze zouden die eens heel erg snel aan deze tijd moeten aanpassen waaronder "brutaal". goed werk v d agenten gelijk optreden zodat brutaal snel de kop ingedrukt kan worden al die provocerende zooi richting handhavers en zorgeverleners enz is nergens goed voor..
Remco (28-6-2020 om 05:28)
@Lingo dat is correct en tevens juist. Brutaal zijn is niet strafbaar dus zal hij daarvoor niet aangehouden zijn. Mogelijk de aanleiding tot zijn aanhouding maar ongetwijfeld heeft die jongeman nadat hij brutaal deed nog iets anders gedaan wat wel de reden is van zijn aanhouding. Helaas vermeld dit artikel het niet en kunnen we enkel gissen
oscar (27-6-2020 om 23:10)
beste mensen het is helemaal anders gegaan ik heb hier sws 30 getuigen fotos en filmpjes die kunnen verklaren dat het niet klopt diegen is juist mishandeld politie sloeg diegen super hard heb het zelf gezien en toen pas wert die jongen boos