Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Groepje surfers in problemen Oostkapelle

Toegevoegd: 28-06-2020, 13.10 uur
Groepje surfers in problemen Oostkapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Voor de Walcherse kust is zaterdagavond een groep van zeven surfers in problemen geraakt. De KNRM moest één van de zeven uit zee redden.


Kort na 21.00 uur werd melding gemaakt van een windsurfer die een eind uit de kust was en niet meer terug kon komen naar het strand. Volgens de KNRM waren vijf kitesurfers en twee windsurfers op het water van de Noordzee nabij strandpaviljoen De Piraat in Oostkapelle toen de wind draaide en wegviel.

Eén van de windsurfers lag ruim 200 meter uit de kant en kon niet zelfstandig meer naar het strand komen. De bemanning van de KNRM-reddingboot Uly heeft de surfer terug naar de kant gebracht. De andere surfers konden wel zelfstandig het strand bereiken maar volgens de KNRM zat ook bij hen de schrik er wel goed in.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750