Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tiende verdachte Operatie Portunus aangehouden

Toegevoegd: 03-07-2020, 17.22 uur
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - In het grootschalige onderzoek naar criminele samenwerkingsverbanden in de haven van Vlissingen, operatie Portunus, is een tiende verdachte aangehouden. Alle tien verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Van zeven verdachten is de voorlopige hechtenis verlengd met 14 dagen; van twee verdachten is de hechtenis geschorst en één verdachte is in vrijheid gesteld door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt dat alle tien personen verdachten blijven in het onderzoek.


Het OM verdenkt de verdachten van verschillende strafbare feiten, in wisselende samenstelling, zoals grootschalige invoer van verdovende middelen, witwassen, deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit en schending van het ambtsgeheim. De verdachten zijn afkomstig uit Goes, Ritthem, Oost-Souburg, ’s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Heinkenszand, Middelburg (2), Wouw en Schiedam.

Afgelopen woensdag werden bij invallen op 32 locaties onder andere vier vuurwapens en ten minste 500.000 euro aan contant geld aangetroffen. Daarnaast werden er twee motoren en twee boten in beslag genomen. De doorzoekingen werden gehouden in woningen en meerdere bedrijfspanden in en rond Vlissingen, Nieuwdorp, Middelburg, Wolphaartsdijk en Goes. Ook in Limburg, Noord-Brabant en in de regio Rotterdam werd gezocht.

Het OM en de politie doen nog steeds de oproep om waardevolle informatie in relatie tot Operatie Portunus te delen. Mensen met informatie rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of het Team Criminele Inlichtingen van de politie 079 - 345 89 99.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (4-7-2020 om 07:27)
Wie word de elfde
Cookie-instellingen beheren