Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten operatie Portunus blijven langer vast

Toegevoegd: 17-07-2020, 15.35 uur
De politie bij één van de invallen tijdens Operatie Portunus.
De politie bij één van de invallen tijdens Operatie Portunus.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft deze week besloten dat de verdachten, die zijn betrokken bij operatie Portunus, 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Het OM verdenkt het zestal van verschillende strafbare feiten (in wisselende samenstelling), zoals grootschalige invoer van verdovende middelen, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit. Ook vond de politie deze week nog 20 duizend euro contant bij een doorzoeking van een garagebox in Goes.


Van een zevende verdachte, die door de Rijksrecherche werd aangehouden tijdens de actie, is eveneens de voorlopige hechtenis verlengd. Dat is niet in het kader van Operatie Portunus, deze persoon wordt verdacht van schending van ambtsgeheim in een andere zaak.

Operatie Portunus richt zich op criminele samenwerkingsverbanden in de haven van Vlissingen. Deze groeperingen houden zich bezig met de grootschalige import van verdovende middelen. Belangrijk doel van de operatie is om meer zicht te krijgen op structuur en organisatie van deze verbanden.

Tijdens een grootschalige actiedag op 1 juli voerden politie en OM met hulp van diverse specialistische eenheden meer dan 30 invallen en zoekingen uit hoofdzakelijk in Zeeland, maar ook buiten de provincie. Doel was zo veel mogelijk informatie over de criminele samenwerkingsverbanden te achterhalen. Tijdens de actie zijn 10 verdachten aangehouden. Na 90 dagen volgt een eerste proforma zitting. Vorige week en deze week zijn nog doorzoekingen geweest in het kader van Portunus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren