Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Tractaatweg (N62) al dag dicht vanwege lekkage

Toegevoegd: 13-09-2020, 19.52 uur - Update: 13-09-2020, 22.38 uur
Tractaatweg (N62) al dag dicht vanwege lekkage
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De Tractaatweg (N62) is al sinds gisteren dicht omdat een vrachtwagen ter plekke een siliconensubstantie heeft gelekt. Mogelijk gaat de afsluiting nog geruime tijd duren.


Omdat het wegdek door de gelekte vloeistof erg glad was geworden, werden zaterdag rond 12.00 uur de tankautospuiten van de brandweerposten Axel en Westdorpe opgeroepen om het wegdek te reinigen. De brandweer kreeg het goedje echter niet weg en dus werd de klus overgedragen aan de wegbeheerder, de provincie Zeeland. Belgische media meldden eerder vandaag dat de weg over een lengte van zes kilometer dicht is en dat de afsluiting ook nog wel even kan duren nu is gebleken dat het weghalen niet met reguliere middelen lukt.

De gemeente Terneuzen heeft zondagavond laten weten dat een deel van de weg toen inmiddels schoongemaakt was. De asfaltlaag op de weg aan de Belgische zijde van de grens is echter dusdanig aangetast dat deze gerepareerd moet worden. “Er wordt hard gewerkt, ook vannacht, om de rijbaan zo snel mogelijk weer open te hebben. Het is niet bekend hoe laat de weg morgen weer open kan”, zo meldt de gemeente Terneuzen. Ook de politie Zeeland-West-Brabant meldt dat er hard wordt gewerkt om het wegdek weer begaanbaar te maken.

De gemeente Terneuzen adviseert mensen die vanuit Gent komen om een andere route te nemen. “Het beste is om te rijden via de expresweg (N49) richting Hulst en dan weer je route te vervolgen via de N258 terug naar de Tractaatweg. Dit is een stuk omrijden, maar een alternatieve route over de Westkade bij Sas van Gent is niet mogelijk omdat weg over de Westkade is afgesloten.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
The Edge (14-9-2020 om 05:19)
Ik denk dat de informatie niet helemaal klopt. ,,Ook deze nacht wordt er hard gewerkt'' Ik was daar om 23.50 uur en om 02.00 uur, maar de enige beweging die er te zien is, zijn van de half lege knipperlichten die op de rij dranghekkens staan. Dus ik vermoed dat dit weer wel iets langer gaat duren dan.
cornelis willy (13-9-2020 om 22:07)
N62 afgesloten omleiding via Beneluxlaan , maar de Westkade is toch afgesloten . Hoe moet het dan ??