Weerbericht:
Af en toe (mot)regen. Morgen overdag droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Menselijke resten in gevonden auto Neeltje Jans

Toegevoegd: 01-10-2020, 17.57 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Bij Neeltje Jans is vanmiddag de auto boven water gehaald die daar vanochtend onder water werd gevonden. Volgens de politie is inmiddels duidelijk dat zich menselijke resten in het voertuig bevinden.


Duikers die aan het werk waren nabij het Topshuis troffen in de buurt van de Dijkgraaf A. M. Gelukweg onder water een voertuig aan. Hierop werd door de Zeeuwse politie een onderzoek ingesteld in samenwerking met collega's van de Landelijke Eenheid en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ).

Rond 17.15 uur werd de auto uit het water gehaald en op de wal gelegd. Vervolgens werd het voertuig in een speciale container van bergingsbedrijf Kuzee geplaatst voor verder vervoer naar een onderzoeksruimte van de politie. De politie liet eerder vandaag weten er rekening mee te houden dat er nog één of meerdere personen in het voertuig zaten. Rond 17.50 uur heeft een woordvoerster van de politie bevestigd dat in de auto menselijke resten zijn gevonden. Pas na nader onderzoek zal duidelijk worden of het om één of meerdere personen gaat.

Eerder vandaag zei de politie nog verschillende scenario's open te houden. Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen voor een misdrijf of een verkeersongeval. De auto heeft zeker langer dan een jaar in het water gelegen.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (3-10-2020 om 07:21)
zo en dan nog even wachten op antwoord als je al lang iemand vermist heb...
Mar (1-10-2020 om 23:15)
Heftig zeg! Als er daadwerkelijk menselijke resten in de auto worden aangetroffen, krijgen de nabestaanden eindelijk antwoord. Vast heel veel sterkte voor alle betrokkenen. Dit is niet niks.
Moeder (1-10-2020 om 19:43)
Heftig! Denkelijk dus wel een verdwijningszaak opgelost binnenkort...