Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

'Wraak op recherche' resulteert mogelijk in straf

Toegevoegd: 02-10-2020, 20.43 uur
'Wraak op recherche' resulteert mogelijk in straf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het zat de 71-jarige C. B. uit Vlissingen al jaren dwars: hij had een celstraf gekregen voor iets waarvan hij zei onschuldig te zijn geweest. Veroordeeld door de schuld van de recherche, vond hij en daarom wilde hij ‘wraak’ nemen. Maar resulteert nu wellicht in een nieuwe straf, zo bleek vandaag tijdens een zitting van de rechtbank in Middelburg.


B. was vijf, zes jaar geleden via het internet op zoek naar minderjarigen die tegen betaling seks met hem wilden hebben. Hij plaatste advertenties met niet mis te verstane aanbiedingen. “Seks voor geld. En niet ouder dan achttien jaar.” Het waren nepadvertenties beweerde B. Om de recherche te pesten. Wraak.

De nepadvertenties van “man op zoek naar seks met minderjarigen” werden echter door de politie serieus opgevat en er volgde een onderzoek. Zijn telefoon werd afgeluisterd, met acht man sterk kwam er een doorzoeking, zijn auto werd aan alle kanten doorzocht en nog het een en ander. “Een groot onderzoek”, verduidelijkte de officier van justitie vandaag.

Inmiddels is B. erachter dat hij met zijn 'recherche pesten' niet echt slim is geweest gezien zijn conclusie: “Wraak eindigt vaak voor de rechtbank.” Er werd een gevangenisstraf van één dag en een taakstraf van vijftig uur tegen hem geëist.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (3-10-2020 om 08:12)
Vreemd vehaal weer !
Cookie-instellingen beheren