Weerbericht:
Vannacht veel regen, overdag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor runnen professionele hennepkwekerij

Toegevoegd: 06-11-2020, 20.03 uur
Taakstraf voor runnen professionele hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 52-jarige C. K. uit Sint Jansteen voor het runnen van een hennepkwekerij veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De opgelegde taakstraf was conform de eis, de celstraf kwam twee maanden hoger uit.


De kwekerij met 170 planten werd aangetroffen in de tuin van K., waar hij een zwembad bouwde. Tenminste dat was volgens hem de bedoeling Hij zag daar vanaf omdat er grondwater naar boven kwam. Hij plaatste balken op de vier muren die er al stonden en stortte daar beton bovenop.

Uiteindelijk ontdekte de politie dat het zwembad was getransformeerd tot een kwekerij. Naast de opgelegde straf moet K. nog een bedrag van 35.721 euro ophoesten, het bedrag dat hij met de illegale kwekerij zou hebben verdiend. Zijn ex-echtgenote moet eenzelfde bedrag ophoesten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren