Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht arrestaties na mishandeling bij 'pedojagen'

Toegevoegd: 23-11-2020, 15.06 uur
Acht arrestaties na mishandeling bij 'pedojagen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft acht tieners aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een man in Goes door een groep 'pedojagers'. De mishandeling vond op 14 november plaats.


De politie kreeg op zaterdag rond 20.20 uur een melding dat op de Europalaan in Goes een man op straat in elkaar werd geslagen. Ter plaatse aangekomen troffen ze de man gewond aan. Hij was dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De man deed vervolgens aangifte bij de politie. Rechercheurs startten een onderzoek en in de afgelopen week werden acht tieners aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de mishandeling.

De verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit Noord- en Zuid-Beveland. Zij hebben allemaal een verklaring afgelegd. "De officier van justitie zal zich nu over de zaak buigen en een beslissing nemen met betrekking tot de gevolgen voor de verdachte tieners", zo laat de politie weten.

De politie en het Openbaar Ministerie veroordelen het zogenoemde pedojagen omdat het niet de bedoeling is dat burgers het recht in eigen hand nemen. "Wanneer er sprake is van een verdenking van een strafbaar feit dan dient dit gemeld te worden bij een opsporingsinstantie, bijvoorbeeld de politie. Die stelt dan (onder leiding van het Openbaar Ministerie) een onderzoek in en houdt een eventuele verdachte aan. Een officier van justitie beoordeelt vervolgens of de verdachte vervolgd moet gaan worden en een rechter bepaalt uiteindelijk een straf voor de dader. Dat is hoe het werkt in een rechtsstaat als Nederland", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (23-11-2020 om 18:08)
Wat een stelletje lafbekken. Een beetje stoer doen : jongens we gaan die idioot in elkaar slaan" de snotneuzen!! En waar halen ze dit vanddan welke opvoeding hebben die jochies gehad? Ik keur pedofilie niet goed, voor alle duideijkheid, maar dit is puur stoer doen met elkaar en het zijn daardoor zulke stumpers! Sensatiezoekers. Maar tref je ze alleen, zijn die smoelen niet zo groot!!!
Cookie-instellingen beheren